Det vrimler av folk som rigger til foran Lamholmenfestivalen. I varmen er det mange svettedråper som blir tørket vekk. Og de som har styrt lengst med arrangementet, blant annet Oddrun Glad stråler om kamp med sola.

– Jeg er så glad for at været er slik som nå. Se den innramming, med fjellene i bakgrunnen og den flotte innramming av festivalområdet, som vi har pyntet og gjort så trivelig som mulig. Jeg er glad fordi publikum vil få fantastisk kvelder i dette været, med flott musikk og god mat og drikke, sier Oddrun.

Hun har omlag 45-50 frivillige og ansatte i sving begge dager, og er også tilfreds på deres vegne at de får en hyggelig jobb ute i strålende vær.

Ved ett tioden fredag er alle bodene rigget, og Lydteam AS fra Bodø har rigget en enorm scene på 13 ganger 10 meter, som er fire meter breiere enn i fjor.

– Vi har samme system som tidligere med bongesalg for mat og drikke. En egen bod selger bonger. I tillegg har vi en stor bod med salg av mat, både fra grill og annet samt alkoholfri drikke. På motsatt side av festivalområdet har vi flere boder med salg av vin og øl. Det vil nok danne seg noe kø, men erfaringsmessig fungerer bongesystemet veldig bra, både for oss og for de besøkende, sier Oddrun Glad.

De første gjestene er allerede på plass.  Heidi Nygård fra Harstad og Torunn Håvik fra Trondheim har sikret seg den fremste benken foran scenen.

– Vi har reist i god tid og gleder oss veldig. Dette blir helt topp, sier Heidi og ser utover festivalområdet.

De to unge damene var på plass allerede klokken tolv ferdag formiddag, hele seks timer før første artist, Odd Rene Andersen fra Fredrikstad, går på scenen.

– Det begynner med Odd Rene Andersen og Soul City, så går det slag i slag med Silya & The Sailors, Trang Fødsel og til slutt Janove. Vi åpner festivalen allerede to timer før første artist går på scenen, sier Oddrun og stråler opp mot den knallblå skyfri himmelen.