– Det er så fint at alt det jeg har lært mens jeg har vært borte kan brukes hjemme!

Agnete Tangrand er i full gang med å sette opp ulike kunstinstallasjoner på festivalområdet der Lamholmenfestivalen går av stabelen i Svolvær fredag.

39-åringen har vokst opp på Vikten i Flakstad kommune og skal til høsten begynne på sitt siste år med masteren i kunst ved Universitetet i Bergen.

– Nå skal alt opp. Jeg ønsker å skape en helhetlig stemning på festivalområdet - sånn at folk kan få slappe av, senke skuldrene og nyte musikken. De skal få litt vinger fra hverdagen, forteller Tangrand og peker på et stort verk av en gul sommerfugl på rosa bakgrunn.

Les mer: Lamholmen straks klar for sin femte festival: – Vi har et bredt spekter av artister!

Glad i sterke farger

Lamholmenfestivalen kan i år skilte med artister som Morten Abel, Violet Road og Big Mountain. Tangrand roser festivalsjef Allis Olufsen for muligheten til å utfolde seg kreativt.

– Allis er et veldig kreativt menneske, og det er utrolig gøy at hun har fått i gang denne festivalen, nå på femte året, sier hun.

I kunsten har hun forsøkt å formidle møtepunktene mellom det moderne og det tradisjonelle som finnes i Lofoten. På området er det allerede stilt opp flere fugleskremsler dekorert med ulike tekstiler og gjenstander – og små, fargerike hvaler er hengt opp på rorbuene.

– Jeg er veldig glad i å eksperimentere med sterke farger. I Lofoten er det en rekke gamle tradisjoner, på samme tid som vi er moderne – jeg har forsøkt å formidle møtepunktet mellom det gamle og det nye, forteller Tangrand.

Les også: Lamholmen-sjefen jubler for godt billettsalg: - Vi har bedre respons nå enn noensinne!

– Musikk og kunst hører sammen

Tangrand er også svært opptatt av hvordan kunst og musikk kan oppleves i samspill.

– Jeg synes det er veldig spennende å jobbe med lydbildet til kunst:

– På skolen har jeg jobbet en del med billedkunst, og liker å samkjøre med andre som har lyd i utstillinger. Jeg håper kunsten også vil harmonere med konsertene her, sier 39-åringen.

Fikk du med deg? Bare tre kvinnelige artister spilte under Trevarefest: – Det er jo litt bom