– Vi legger til rette for at også de som er yngre enn 8 år får være med å prøve seg. I utgangspunktet er den nedre aldersgrensen for å delta i sone og kretsrenn 8 år, sier han og legger til;

– For de yngste er det klubbrenn og lokale aktiviteter, men nå åpner vi rekruttklasser for jenter og gutter mellom 0 og 7 år under Kabelvågrennet på lørdag.

Etterspørselen etter et slikt tilbud har vært stort ifølge Mortensen som har gleden av å fortelle at også de yngste nå kan få en smak på det å være med å gå skirenn i ordentlige løyper.

– Det finnes mange småsøsken der ute som ser på dem som er eldre, og som har veldig lyst til å være med, sier han, og legger til at KS SKI Lofotens yngste løper, Ann Alpøy (6), deltok på et renn i Stokmarknes tidligere i vinter. Der hadde de også rekruttklasser.

– Hun opplevde det som veldig artig. Det å få høre navnet sitt over høyttalerne sånn som de store skistjernene på TV var stas, sier han, og ønsker med det alle hjertelig velkommen til Kabelvåg og Kongsmarka i helga.