For to uker siden ble Magnussen klubbmester i Lofoten Golfklubbs klubbmesterskap. Denne helga gjennomførte han en enda større bragd, da han gikk helt til topps i NNM – på hjemmebane. Magnussen ble også nordnorsk mester i 2017, den gang i Bodø.

– Det er fremdeles like gøy å vinne. Absolutt. Jeg er veldig godt fornøyd med eget spill. Egentlig spilte jeg over evne. Jeg har gått veldig ned i handikap også, og spiller nå på 3,7. Så lavt handikap har jeg aldri hatt før, smiler den nordnorske mesteren.

Hard konkurranse

Mesterskapet ble arrangert over tre dager på Lofoten Links på Gimsøy. Etter første spilledag ledet Marcus Fredrik Dons fra Tromsø Golfklubb med fire slag på nærmeste konkurrent. Da var det ikke mange som trodde noen kunne tukte tromsøværingen, som spiller på 2,3 i handikap.

– Det var hardt å gå mot han. Han er en veldig god spiller. Vi trodde ikke det skulle bli noen konkurranse da han ledet med fire slag etter første dag. Det var ikke mye som tilsa at vi skulle greie å ta han igjen, forteller Magnussen.

Men mens Dons spilte en dårlig runde på dag nummer to, tangerte Magnussen banerekorden. Totalt gikk han de 18 hullene på 72 slag, som er ett slag over par. Dermed tok han over ledelsen, som holdt helt inn. Til slutt endte Magnussen åtte slag bedre enn sin konkurrent fra Tromsø Golfklubb.

– Det er klart at det er ekstra artig å vinne på hjemmebane. Som golfspiller i nord ser man frem mot denne konkurransen hver sesong, og man håper og tror man kan gjøre det bra. Det er noe enhver golfer ønsker, sier Magnussen.

Du begynner å få et kjent navn i golfmiljøet i Nord-Norge nå?

– Vi kjenner alle hverandre. Det er et godt samhold mellom klubbene. Vi treffes så ofte som mulig om sommeren for å spille turneringer sammen, sier han beskjedent.

Klar for NM

Værforholdene var ifølge Magnussen gode på lørdag og søndag. Søndag var det derimot kaldt og en god del vind på golfbanen i havgapet.

– Det ble dårligere forhold for de fleste, sammenlignet med hva vi hadde de to første dagene. Da var det veldig fint med lite vind, opphold og litt sol, sier Magnussen.

Vinneren av nordnorsk mesterskap kvalifiserer seg til neste års norgesmesterskap. I 2020 går NM av stabelen ved Holtsmark Golfklubb i Buskerud.

– Der har jeg ingen forhåpninger, annet enn å klare cuten. Etter to dager kuttes omtrentlig halve feltet. Det er vanskelig nok i seg selv. Det klarte jeg ikke i 2018, så det er målet mitt nå, forteller Magnussen.

I dameklassen ble Jorunn Markussen fra Salten Golfklubb nordnorsk mester. På andreplass kom klubbvenninne Heather Wendy Hebbert, foran Anne Skancke Karlsen fra Tromsø Golfklubb på tredjeplass. Beste deltaker fra Lofoten Golfklubb ble Tone Markussen på femteplass.

I herreklassen kom Marcus Fredrik Dons fra Tromsø Golfklubb på andreplass, mens Henrik Sand Dagfinrud fra Salten Golfklubb tok tredjeplassen. Nest beste spiller fra Lofoten Golfklubb var Stian-Andre Hansen, som kom på delt sjetteplass.