Nå kan du pante «plencruisere» på opp til 49 fot

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Har du en båt i opplag i hagen som aldri mer skal på havet? Lofoten Avfallsselskap (LAS) kan ta imot kasserte fritidsbåter.

DEL

I fjor tok regjeringa initiativ til at avfallsselskaper skal kunne ta imot kasserte båter opp til 15 fot, samtidig som det innføres vrakpant på 1.000 kroner fra Miljødirektoratet.

LAS har fått godkjenning fra Fylkesmannen i Nordland for å også ta imot større båter, opp til 49 fot med innenbordsmotor.

– De største båtene må leveres på LAS sitt anlegg i Haugen, informerer selskapet på sin nettside.

Båter under 15 fot kan leveres på miljøstasjonene som finnes på Storeidet ved Leknes, i Osan ved Svolvær og i Fjøsdalen i Flakstad.

– Båter som er rotasjonsstøpt, som merket Pioner, kan males opp og plasten gjenvinnes. Når det gjelder båter som er laget av glassfiber, polyester og duk er det ingen gjenvinningsløsninger, uttalte daglig leder i LAS, Einar Solvang, til Lofotposten i september.

Ifølge søknaden til Fylkesmannen skal sanering av båtene foregå innendørs i hallen som brukes til å lagre maskiner for kompostering av matavfall. Må destruering også gjøres utendørs, vil det skje i tråd med kravene i forurensningsloven, skriver LAS.

Artikkeltags