Gå til sidens hovedinnhold

Søppelplukkere belønnet med 10 000 kroner: Gir pengene til idrettslag

Artikkelen er over 2 år gammel

For søppelrydding av Vika på Tangstad ble Hilde Toreid og hennes ryddelag premiert med 10 000 kroner.

Lofoten Avfallsselskap og Toyota Nordvik har gått sammen for å premiere dem som rydder marint avfall.

For å være med i trekningen av 10 000 kroner, må man registrere funnene på LAS sine nettsider. Det har ryddekoordinator Hilde Toreid gjort på vegne av sitt ryddelag, det kommer fram av en pressemelding fra LAS.

Støtter Blest

Når privatpersoner vinner, så må de bort premien til en god sak. Toreid og familien er engasjert i skimiljøet på Bøstad og gir premien sin videre til IL Blest.

Monica Kleffelgård Hartviksen, Informasjons- og kvalitetsleder i LAS, sier at det er ekstra artig at det er Toreid & Co som vant i år, da de har vært ivrige ryddere fra første ryddesesong i 2011, og alltid leverer topp rapporteringsskjema.

– Totalt så har vi 167 ryddeaksjoner, med det var bare 101 med i trekningen, da vi har tatt bort de som ikke har levert korrekt utfylt skjema og de aksjonene som vi selv har stått bak. På vegne av LAS og Toyota Nordvik, gratulerer vi så masse, sier Kleffelgård Hartviksen.

Hildes barn Trym (10), Njål (9) og Una (6) og flere andre sambygdinger har deltatt i ryddeaksjonene.

– Villy Angelsen og Johan Sørensen var medhjelpere med traktorer. Stor takk til Johan som fraktet ned den store fenderen på et halvt tonn. Han leverte den samtidig som han leverte inn landbruksplast, sier Hilde.

Rydder hvert år

Det har ikke blitt med bare den ene ryddeaksjonen i år.

– Vi har jo ellers hatt to andre strandryddeaksjoner, som flere av våre sambygdinger var med. Men siden det var Vika som ble trukket ut, er det jeg og ungene som har valg ut mottaker av pengene. Vi har ryddet i Vika tre år på rad, og i år var det litt mindre enn tidligere, så det ser ut til å hjelpe når man «adopterer en strand». Nå er «Vika» noe barna og jeg rydder, i tillegg rydder jeg fast 300 meter fra Oppståttet ut mot Langneset. Her kommer det inn 40–100 kg hvert år. Vi har vært med i strandryddinga siden den startet, og deltatt hvert år, med minimumsrydding av de 300 meterne. Men har som regel deltatt i flere aksjoner hvert år, forklarer hun.

Pengene de har donert til IL Blest har de øremerket til et formål.

– Pengene ønsker vi skal gå til IL Blest sin skigruppe, øremerket til lysløypa på Borg for lys og armatur.

Kommentarer til denne saken