LAS fikk 1,6 millioner fra Staten: Marit skal lede strandryddeprosjektet

NYANSATT: Marit Gressetvold gleder seg til å videreføre arbeidet med Clean Up Lofoten.

NYANSATT: Marit Gressetvold gleder seg til å videreføre arbeidet med Clean Up Lofoten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I fjor fikk LAS 1 million til strandryddeprosjektet. I år er beløpet økt til 1,6 millioner og det betyr blant annet at det blir opprettet en prosjektstilling.

DEL

Miljødirektoratet fordelte rundt 80 millioner til ulike miljøtiltak rundt i landet. Lofoten Avfallsselskap sitt miljøprosjekt, Clean Up Lofoten, fikk 1.6 millioner kroner av dette. Det er 600.000 enn i fjor.

– For oss er dette masse penger som vi kan bruke til å rydde langs strendene i Lofoten. Det betyr at vi kan videreføre prosjektet med Clean Up Lofoten som vi startet i 2011. Det er mye som er gjort, men samtidig er det mye som er ugjort, sier Monica Kleffelgård Hartviksen som er Informasjons- og kvalitetsleder i LAS.

Hun har fram til sist onsdag hatt hovedansvaret for Clean Up Lofoten.

– Med det økte bidraget fra staten kunne vi opprette en prosjektstilling i Clean Up Lofoten og jeg er veldig glad for at Marit Gressetvold sa ja til stillingen, sier Kleffelgård Hartviksen.

Glad er også nyansatte Marit Gressetvold som startet i jobben sist onsdag.

– Jeg var med på en strandryddeaksjonen i fjor og hadde lyst til å bidra mer. Når denne stillingen kom opp søkte jeg og er veldig glad for at jeg fikk denne, sier Gressetvold som er fra Stjørdal.

– Jeg har to søstre som har bodd her i mange år og så jeg er godt kjent i Lofoten. Jeg er utdannet innen naturforvaltning og det passer perfekt til denne jobben. Min oppgave blir å koordinere strandryddingen, følge opp arbeidet som gjøres og ta hånd om informasjonsdelen, sier Gressetvold.

Hun og Kleffelgård Hartviksen har mange planer og ber også om tips hvor det kan ryddes.

– I fjor fikk vi flere henvendelser fra tilreisende som ønsket å rydde. I år ønsker vi tips fra folk som vet om strandsoner der det er mye herreløst avfall og som bør ryddes. Vi må vite omfang og tilgjengelighet så an vi koordinere innsatsen slik at vi får optimalisert ryddingen, sier de to.

Marit Gressetvold opplyser at det legges opp til flere ryddeaksjoner og flere RIB-turer.

– Det blir flere RIB-turer til utilgjengelige steder. Den første går 12. mai til Refsvika. Det er bare å melde seg på til meg og det er først til mølla prinsippet som gjelder, sier Gressetvold.

Hun håper på at engasjementet til å rydde strandsonen fortsatt er stor hos lofotingene.

– Jeg er imponert over den jobben som er gjort og det engasjementet som er vist. For å opprettholde dette engasjementet vil vi profilere oss på sosiale medier og ellers. Vi har også en egen post for motivasjonsmidler. Der kan skoleklasser søke om å få kompensasjon for å rydde. All informasjon ligger på vår hjemmeside. Vi har også Facebook-side og ellers så svarer jeg gjerne på spørsmål og tar imot innspill, sier Marit Gressetvold i Clean Up Lofoten.

Artikkeltags