– Det dreier seg ikke om personskader. Politiet fikk melding om utforkjøringen litt over klokken 08.30 tirsdag morgen. Den skal ikke være til hinder for trafikken, så dette vil løse seg av seg selv. Bilberging er bestilt, fortalte operasjonsleder for politiet, Kai Eriksen til Lofotposten.

Lastebilen som havnet i grøfta tilhører Solberg industri AS. Bak rattet satt driver av selskapet, Ivar Solberg. Han var på vei fra steinbruddet ved Kleppstad til Lyngvær da uhellet skjedde.

– Jeg møtte en lastebil som var på vei vestover, og måtte legge meg helt ut. Da ga veiskulderen etter, og jeg havnet derfor i grøfta. Veien er trang på stedet, og hvis motgående kjøretøy ikke holder siden sin går det ikke. Jeg har kjørt den strekningen noen hundre ganger og kjenner veien utrolig godt, forteller Solberg.

Han forteller at det andre kjøretøyet, en hvit lastebil, kjørte videre fra hendelsen uten å stoppe. Solberg fikk ikke med seg om det var et norskregistrert eller utenlandsk kjøretøy.

– Jeg hadde nok med å styre bilen. At den andre sjåføren ikke velger å stoppe er ikke noe særlig. Man blir ganske forbannet etterpå, og tenker at man heller skulle ha kollidert. Nå får jeg alt ansvaret med bilen og alt. I tillegg stopper driften vår helt opp nå, legger Solberg til.

Eieren vet foreløpig ikke når bilen vil bli berget, men antar at dette vil skje natt til onsdag.