Historien om Laukvikas første terrorist vant sent fredag kveld konkurransen «Humor mot terror» under Norsk Revyfestival på Høylandet i Nord-Trøndelag.

– Helt fantastisk. Dette er kanskje den største opplevelsen jeg har hatt, sier Emil Pettersen som spilte rollen som terrorist.

Humorklanens bidrag var en video om Emil Bang Johansen, gutten som til de grader kjeder seg at han bestemmer seg for å bli terrorist. Humor mot terror er tema på årets festival, og 31 bidrag kom inn fra hele landet til konkurransen. Vinnerne ble stemt fram på humorportalen.no, og vant med overlegen margin.

Norsk Revyfestival melder nemlig at innslaget er det mest sette på Humorportalen noensinne. Over halvparten av stemmene de ca. 500 stemmene gikk til Laukvik Humorklan.

Bak vinnerbidrag står Emil Pettersen, Jan Gunnar Eilertsen og Edvard Falch Alsos. Sistnevnte har regissert og stått bak kameraet.

Ni av de 31 bidragene gikk til finalen fredag kveld. I tillegg til Laukvik Humorklan, sikret også Humorkameratene fra Svolvær seg finaleplass.

– Edvard har gjort en kjempejobb. Scener jeg ikke trodde ville fungere på festivalen satt som et skudd. Det var rett og slett kjempeartig å være med, sier Emil Pettersen om finalen som foregikk i et eget festivaltelt som var fullsatt.

Det er første gang han deltar på Revyfestivalen. Seieren og ikke minst stemningen i festivalbygda gir mersmak.

– Dette gir mersmak. Det blir nok flere filmer fra oss. Jeg håper også at Laukvik Teaterlag, som vi er en del av, får delta på festivalen, sier Pettersen.

Lørdag kveld er det nye finaler der Marit Gjelle fra Hælsikes kvinnfolk fra Svolvær skal delta med «E det bære æ som ser det?»

– Nord-Norge og Lofoten gjør seg bemerket. To av ni finalister i Humor mot terror kom fra Lofoten. Svolvær og Vestvågøy er representert. Det jobbes godt med revy og teater, sier informasjonskonsulent Marte Fløan Beisvåg i Revyfestivalen.