Laupstad IL gir 15 000 kr til ambulanseutstyr: Oppfordrer alle idrettslag om å gjøre det samme

Laupstad Idrettslag arrangerer Laupstaddagan hvert år. Nå går noe av overskuddet herfra til innsamlingsaksjonen til hjertekompresjonsmaskiner.

Laupstad Idrettslag arrangerer Laupstaddagan hvert år. Nå går noe av overskuddet herfra til innsamlingsaksjonen til hjertekompresjonsmaskiner. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

- Denne innsamlingsaksjonen gagner oss alle, så det skulle bare mangle at ikke vi også skulle bidra, sier leder Kåre Andersen.

DEL

Laupstad idrettslag bruker mye tid og penger til å holde ved like blant annet lysløypa og ballbingen i bygda. I tillegg står laget bak Laupstaddagan.

Nå er det klart at noe av overskuddet fra sistnevnte arrangement gis til innsamlingsaksjonen for hjertekompresjonsmaskiner til ambulansene i Lofoten.

- Et idrettslag jobber med å holde folk i aktivitet og i god form. Her er det også snakk om å holde liv i folk, bare på en annen måte. For oss blir det derfor helt riktig å bidra til dette, sier Andersen.

Fin måte å hjelpe

Idrettslagslederen har friskt i minne at minuttene teller når man bor i grisgrendte strøk og opplever akutt sykdom.

- Vi hadde en lærer som forsvant for oss for noen år tilbake. Kanskje kunne en hjertekompersjonsmaskin ført til at utfallet ble mindre tragisk, sier han.

- Man kan jo tenke at helsevesenet skal klare å utstyre ambulansene sine selv. Men kommer det nyvinninger som er gode å ha og det ikke finnes penger tilgjengelig umiddelbart, så er det fint å kunne hjelpe til. Denne innsamlingsaksjonen gagner oss alle, så det skulle bare mangle at ikke vi også skulle bidra.

Andersen oppfordrer nå andre lag og foreninger om å støtte aksjonen.

- Alle må selvsagt gi etter hva som finnes i egen pengebok, men vi bør alle kunne bidra med litt. Gjør mange nok det, kan vi sikre slike maskiner i alle ambulansene som server oss som bor i Lofoten, avslutter han.

Det er nå kommet inn vel 100 000 kroner til innsamlingen.

De som ønsker å bidra til innsamlingsaksjonen kan sette inn penger til konto 1503.45.08000 eller sende via VIPPS til 559446 og merke betalingen med "hjertekompresjonsmaskin".

>>> Det er også opprettet en Spleis i forbindelse med innsamlingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken