Gå til sidens hovedinnhold

Laupstad IL gir 15 000 kr til ambulanseutstyr: Oppfordrer alle idrettslag om å gjøre det samme

Artikkelen er over 2 år gammel

- Denne innsamlingsaksjonen gagner oss alle, så det skulle bare mangle at ikke vi også skulle bidra, sier leder Kåre Andersen.

Laupstad idrettslag bruker mye tid og penger til å holde ved like blant annet lysløypa og ballbingen i bygda. I tillegg står laget bak Laupstaddagan.

Nå er det klart at noe av overskuddet fra sistnevnte arrangement gis til innsamlingsaksjonen for hjertekompresjonsmaskiner til ambulansene i Lofoten.

- Et idrettslag jobber med å holde folk i aktivitet og i god form. Her er det også snakk om å holde liv i folk, bare på en annen måte. For oss blir det derfor helt riktig å bidra til dette, sier Andersen.

Les også

Starter innsamlingsaksjon for livsviktig utstyr etter dødsulykken på fergeleiet

Fin måte å hjelpe

Idrettslagslederen har friskt i minne at minuttene teller når man bor i grisgrendte strøk og opplever akutt sykdom.

- Vi hadde en lærer som forsvant for oss for noen år tilbake. Kanskje kunne en hjertekompersjonsmaskin ført til at utfallet ble mindre tragisk, sier han.

- Man kan jo tenke at helsevesenet skal klare å utstyre ambulansene sine selv. Men kommer det nyvinninger som er gode å ha og det ikke finnes penger tilgjengelig umiddelbart, så er det fint å kunne hjelpe til. Denne innsamlingsaksjonen gagner oss alle, så det skulle bare mangle at ikke vi også skulle bidra.

Andersen oppfordrer nå andre lag og foreninger om å støtte aksjonen.

- Alle må selvsagt gi etter hva som finnes i egen pengebok, men vi bør alle kunne bidra med litt. Gjør mange nok det, kan vi sikre slike maskiner i alle ambulansene som server oss som bor i Lofoten, avslutter han.

Det er nå kommet inn vel 100 000 kroner til innsamlingen.

De som ønsker å bidra til innsamlingsaksjonen kan sette inn penger til konto 1503.45.08000 eller sende via VIPPS til 559446 og merke betalingen med "hjertekompresjonsmaskin".

>>> Det er også opprettet en Spleis i forbindelse med innsamlingen.

Les også

Olav Thon inspirert av lokal innsamlingsaksjon: Gir 30 000 kroner til livsviktig ambulanse-utstyr

Kommentarer til denne saken