Gå til sidens hovedinnhold

Bredbånd til alle lofotinger

Artikkelen er over 12 år gammel

Onsdag 25. juni 2008

Norge har en bredbåndsdekning som få andre land i verden. Nesten i hver minst og mest bortgjemte krok av landet, er det mulig å nå den viktige verdensveven, eller www.

Det har etter hvert blitt slik at Inter4nett er en selvfølge i et moderne samfunn. En bedrift som skal følge med og konkurrere i dagens teknologistyrte verden, er avhengig av et raskt nett for å kommunisere med kunder og myndigheter, og for å kunne konkurrere.

Fra den rødgrønne regjeringen har det vært et løfte at alle skulke få bredbånd. Det betyr i realiteten at de aller fleste av innbyggerne i Norge skal ha mulighet til å knytte seg opp mot er rakt nett, hvor man på en effektiv måte kan kommunisere med resten av verden. Dette løftet har de i stor grad goldt.

I Lofoten er det omtrent hundre prosent dekning. Det vil si at det fortsatt er noen husstander som ikke har denne muligheten. En del fordi det vil koste uforholdsmessig store ressurser å bygge ut dette tilbudet til dem. Men selv om noen enkelthusstander fortsatt ikke får bredbåndtilgang via kabel eller trådløst, må man vel kunne si at målet om å nå ut til alle er nådd.

At bredbånd er utrolig viktig ute i distriktene kan bedriftsleder Bent Eriksen bekrefte. I Lofotposten i dag forteller han hvor viktig det har vært for denne driftige bedriften å få bredbånd. Ja, han går så langt som å si at bedriften ikke kunne fortsatt virksomheten på Pundslett uten en slik tilknytning til nettet.

Vi er overbevist om at det Eriksen forteller, også vil merkes for andre. Det er en helt ny hverdag etter at bredbåndet kom. Det vil gjøre det lettere for dem som allerede driver bedrifter i distriktet. Men det vil også gjøre det enklere for dem som vil slå seg ned her, og kanskje etablere sin egen bedrift.

Det er ikke bare for næringslivet det er viktig med bredbånd. For unge som eldre vil bredbåndsutbyggingen i distriktet bety at man i Ulvåg og på Valberg, har tilgang på samme informasjon og muligheter som de som bor i New York eller uansett annen storby i verden. Det er fantastisk for å si det mildt.