Den 7. desember i fjor pågrep politiet en mann i 30-årene fra Vestvågøy, og siktet ham for oppbevaring og salg av et betydelig kvantum narkotika. Mannen er fortsatt varetektsfengslet. Det markerte starten på opprullingen av et stort narkotikamiljø på Vestvågøy. Mellom 10 og 15 andre personer siktet for kjøp og bruk av narkotika. En av disse ble dømt til 30 dagers betinget fengsel for kjøp og bruk av narkotika i Lofoten tingrett i forrige uke. Lensmann Asbjørn Sjølie varslet i fredagens Lofotposten at han forventer en rekke nye pågripelser.

Det kommer ikke som noen overraskelse på oss at det er narkotika i omløp i Lofoten, men at omfanget skulle være så stort er overraskende og skremmende. At det er store narkotikamiljø i storbyer er velkjent, men at det i vår lille andedam langt ute i havet har florert med narkotika får en til å tenke seg om.

Mange får seg et sjokk når familiemedlemmer, naboer, arbeidskolleger eller venner blir hentet av politiet. Når den stille og rolige naboen viser seg å være en narkotikaforbryter blir en skremt. Selv om det skremmer, er det samtidig betryggende at de som tjener penger på andres elendighet blir tatt. Mange familier blir skadelidende når et nært familimedlem blir fengslet, og det kan nok bli tunge stunder for mange i månedene og årene som kommer. Det som er viktig å huske på, er at de som selger stoff er med på å ødelegge livet til hundrevis av innbyggere i Lofoten

Når vi nå vet at et stort narkotikanettverk er i ferd med å rulles opp er det godt å vite at vi har en lensmann og et politikorps som er handlekraftig, og dyktig. Asbjørn Sjølie har hele tiden vært klar på at det er det lokale politi som har rullet opp denne saken, og de har hatt minimalt med bistand fra andre politidistrikt. Sjølie har også vært klokkeklar på at dette narkomiljøet skal rulles opp, og at de har nok ressurser til å klare det. - Vi har nok ressurser og lokal kompetanse for å rulle opp denne saken, har Sjølie gjentatt flere ganger. De to siste som ble arrestert, i Oslo og Tromsø, ble pågrepet av politifolk fra lensmannskontoret på Leknes. Vi synes det er godt å vite at vi har et politikorps som er handlekraftig og dyktig. Helt fra før den første pågripelsen har politiet også gjort en omfattende spaningsjobb. Det er en imponerende innsats Sjølie og hans stab har gjort så langt og vi er ikke i tvil om at politiet vil komme til bunns i denne alvorlige saken.

Sjølie har signalisert at det fortsatt gjenstår mye etterforskning, og det blir lange og slitsomme dager for politifolkene også i tiden som kommer. Det Sjølie og staben hans skal ta med seg når dagene blir lange, er at hele Lofoten står bak dem, og at vi er stolte over at Lofoten har et godt og slagkraftig politi.