Gå til sidens hovedinnhold

Hurra for Lofoten!

Artikkelen er over 12 år gammel

Fredag 16. mai 2008

I morgen tar vi finstasen på og feirer nasjonaldag. Øyriket Lofoten trekker i ekstra fin stas i år, takket være de mange flittige hendene som har ryddet natur og bomiljøer for rusk og rask. Lofotposten har forsøkt å bidra ved å formidle nyheter om ryddeaksjonene og motivere ved komme på overraskelsesbesøk med kake til noen av ryddelagene. Vi er imponert over den flotte innsatsen som gjøres og vi er glade for at alle er med; barn, voksne, eldre, bedrifter, fotballag og asylsøkere. Årets Rusken er ikke over og vi håper enda flere vil hive seg med. Det er slett ikke bare for turistenes skyld vi rydder, men like mye for vår egen trivsel.

I morgen vil det norske flagget vaie i hele Lofoten. I forkant av 17.maifeiringa i år, har spørsmålet om utenlandske flagg i togene blitt flittig debattert landet rundt. Landet vårt har innbyggere og statsborgere som har bakgrunn fra andre land, og selv om det er kongeriket Norge sin nasjonaldag, ønsker flere å markere dagen også med andre flagg.

For mange av våre nye landsmenn er det slett ingen selvfølge at de får ytre seg fritt. For dem har kanskje nasjonaldagen i Norge en ekstra sterk og viktig betydning. Vi feirer at vi er en fri nasjon og et fritt demokrati.

Lofotposten tror ikke at utenlandske flagg i 17.maitogene vil uthule eller ødelegge nasjonaldagen. Tvert imot. Flere nasjonalflagg i togene understreker at vi bor i et åpent, raust og trygt samfunn.

Det eneste som kan ødelegge feiringen i årene som kommer, er at folk holder seg hjemme i stedet for å delta.

I dagens avis finner du program for arrangementer i Lofoten.

Gå ut og feir dagen!