Gå til sidens hovedinnhold

Skrei-VM det beste vi har

Artikkelen er over 15 år gammel

Vi har tidligere skrytt av arrangørene og ildsjelene bak Skrei-VM og Lofoteventyret. Vi gjentar gjerne dette nok en gang. VM har uten tvil langt større betydning enn vi egentlig er klar over. For Vågan er dette det viktigste arrangementet som går av stabelen gjennom året, dersom man ser på antall besøkende og omsetningen i næringslivet.

Når Roy Vasshaug på Narvesen-kiosken på kaia i Svolvær betegner omsetningen som tre ganger 17. mai, sier dette ganske mye om det trøkket som er i Svolvær under VM. Og kioskomsetningen er bare en liten del av det store bildet. Det omsettes for millioner av kroner i varer, overnattinger, restaurantbesøk osv.

Når folk fra både inn- og utland strømmet til Svolvær forrige helg, har dette kun å gjøre med at VM i skreifiske har fått et navn som er trekkplaster for mange. Dette må Vågan skjønne å ta vare på. Det er Vågan båt- og sjøfiskeforening som har æren for at arrangementet er blitt så vellykket, og de er også krumtappen i den videre drift. Men også resten av næringslivet og kommunen bør innse den store betydningen arrangementet har som markedsføring av kommunen og Lofoten.

Vintereventyret i forkant av Skrei-VM er også viktig, og er med på å bygge opp aktiviteter og stemning rundt skreien. Også her er det snakk om flott innsats, som gjøres på vegne av oss alle. Og som hele kommunen tjener på.

Vi skal heller ikke glemme den stemningen som skapes VM-helgen, og den betydning denne har for å skape samhold og fellesskap i kommunen. Denne helgen kommer folk fra hele kommunen, ja hele Lofoten, for å få med seg en hyggelig begivenhet, og treffe andre. Denne fine blandingen av tilreisende og lokalbefolkning gir hele arrangementet et stort pre. I det hele er Vågan heldig som har flotte arrangementer som Skrei-VM, Lofoteventyret og LofotFishing.

Så får vi heller leve med at enkelte tar inn litt for mye alkohol. Det må være lov å skeie ut en gang iblant, og det er ikke mer enn en småby som skal være arrangør for en populær fiskefestival må tåle.