For å minske smittefaren i forbindelse med koronaviruset har Legetorget i Svolvær et nytt tilbud.

De tilbyr nå video-konsultasjon, og anbefaler de som ikke strengt nødvendig trenger fysisk oppmøte om å møte legene å video.

- Video-konsultasjon fungerer med "alle" telefoner, nettbrett og datamaskiner, og trenger ingen installering. Vi håper det vil fungere godt slik at vi får til god oppfølging av våre pasienter her. Video-konsultasjon må betales på samme måte som en normal konsultasjon, så faktura vil komme i posten dersom du ikke har frikort. Er du i tvil om du bør møte opp her, ta kontakt, opplyser Legetorget på sine Facebook-side.

De opplyser at de legger opp til en litt annet drift.

-Vi prøver ellers å holde litt lavere enn normal drift her i tiden fremover, og forsøker å ha færre folk på venterommet. Vi har derfor fjernet flere stoler og laget større avstand. Kanskje bør du heller komme tilbake litt senere med mindre du har en avtale. Er du snufsen, hoster, vond hals eller er forkjølet ber vi deg holde deg hjemme, og heller be om video-time.Vi ber om forståelse hvis det tar tid å komme igjennom på telefon, heter det fra Legetorget.

De har følgende klare beskjed til alle som kommer på legekontoet.

- Vi berg deg sprite hendene når du kommer inn. Også når du har brukt betalingsautomaten og foralter må du sprite hendene. .Berør kun dørhåndtak dersom du må, vi vil forsøke å åpne/lukke dører for deg. Håndsprit henger ved betalingsautomatet, heter det i oppfordringen.

Vågan kommune har også opprettet en egen Koronatelefon som kan benyttes ved mistanke om smitte: 75420260 /75420263. Telefontid hverdager: 09:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Følg ellers rådene fra FHI som finner her: https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/