Gå til sidens hovedinnhold

Leier inn samspill-leder

Flakstad kommune leier inn prosessleder i forbindelse med at planlegging av ny skole på Ramberg starter på nytt. Kommunestyret har satt en ramme på 100 millioner kroner. Formannskapet satte tirsdag av inntil en million kroner til innleie, etter forslag fra Senterpartiet.

Når hele prosessen restarter er det med bruk av «samspillsmetode», en hittil mindre brukt form for å planlegge bygg, der entreprenøren i større grad er med i planleggingen og partene diskuterer løsninger underveis i byggeprosessen. Kommunen skal invitere mellom tre og fem entreprenører til å delta i konkurransen. Målet er at skolen skal stå ferdig i august 2022.

Formannskapet var ikke enstemmig. Steinar Friis (Flakstad Distriktsliste) avviste ikke metoden, men ønsket at skolebygget som opprinnelig ble planlagt legges til grunn for nytt bygg.

Med i bildet hører også bygging av flerbrukshall. Flakstad IL er i gang med forprosjektet, og ordfører Trond Kroken opplyste at kommuneledelsen skal møte FIL om framdriften. Steinar Friis ville gi frist til FIL med å konkludere om bygging i regi av idrettslaget er realistisk, noe ordføreren ville diskutere i kommunestyret i mars.

Kommentarer til denne saken