Gå til sidens hovedinnhold

Leknes havn: - Vi har vurdert å sette opp telt for å gi ly til cruiseturistene

Artikkelen er over 2 år gammel

Havnesjef Kjell Jakobsen har vurdert leie av telt i Leknes havn som ly for cruisebåtturistene.

Vestvågøy kommune har satt av 320.000 kroner til prosjektering av terminalbygg i Leknes havn. Fredag møtes aktørene i havna for å diskutere hva et nytt terminalbygg bør ha plass til.

Som en midlertidig løsning til bygget er på plass, har havnesjefen vurdert leie av telt – og forkastet det.

– Et telt tåler vind opp mot 28 meter i sekundet. Over denne vindstyrken bør det være plasthall. Jeg ser ikke dette som en god løsning, sa Jakobsen da han orienterte formannskapet om situasjonen i havnene i Vestvågøy.

Rykter

Havnesjefen viste til det han kalte rykter om at Leknes havn er en dårlig anløpshavn for cruiseskip.

– Jeg var senest sist fredag på møte med losformidlingen i Lødingen. Tilbakemeldingen er at Leknes er en god og enkel havn å anløpe, og egnet for anløp av cruiseskip hele året. Ryktene tar feil, sa Jakobsen.

Kommunen har satt av 240.000 kroner til prosjektering av forlengelse av kaia i Leknes havn. Ifølge Jakobsen er forlengelse ikke absolutt nødvendig for å ta større skip til kai.

– Liggeforholdene kan bedres med å legge ut dykdalb, en «øy» som ligger i forlengelsen av kai, og som båten kan ligge mot. Dette systemet brukes blant annet i Narvik.

På de travleste dagene ønsker han turistinformasjon i Leknes havn.

– Det kan være en forglemmelse. Vi håper det kan bli en løsning med turistinformasjon i perioder i Leknes havn i år, sa Jakobsen.

Liggeplass

Han er i gang med å kartlegge tilstanden til kommunale kaier. En utfordring er mangel på liggeplasser for båter i Stamsund. Ifølge Jakobsen vil kommunen være avhengig av forutsigbare avtaler med grunneiere for å legge ut flytekaier.

– Å ha gode havner med nødvendige tiltak vil være et konkurransefortrinn. Det må grunneierne også se, at det gagner lokalsamfunnet om fiskerne finner veien til vår kommune, sa Søren Fredrik Voie (H).

Kommentarer til denne saken