Avinor vil ikke utvide parkeringstiden ved flyplassen

Ti minutter: Avinor vil ikke endre regelen om ti minutters parkering når bilister henter passasjerer ved Leknes lufthavn.

Ti minutter: Avinor vil ikke endre regelen om ti minutters parkering når bilister henter passasjerer ved Leknes lufthavn. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Moskenes-ordfører Lillian Rasmussen spurte nylig Avinor om det er aktuelt å utvide tiden bilister kan parkere på Leknes lufthavn mens de venter på passasjerer. Oppholder bilene seg lenger enn ti minutter på lufthavnas område er avgiften 28 kroner. Rasmussen stilte spørsmål etter flere henvendelser fra innbyggere.

Ifølge Avinor er det ikke aktuelt å endre det nye regelverk som gjelder for alle 45 lufthavner i landet, med unntak av Oslo og Molde som har fem minutters oppholdstid. Avinor viser til at systemet bedrer trafikksikkerheten.

– Avinor har ingen planer om å endre praksis med ti minutters karens, men vi ser på nødvendige tiltak på hver enkelt lufthavn for å redusere/fjerne denne type adferd som kan representere sikkerhetsrisiko ... Det er Avinors oppfatning at kostnadene ved korttidsparkering ut over karenstid ligger på et moderat nivå, og at systemtekniske løsninger gjør det enkelt for våre kunder å benytte systemet, skriver Avinor i svaret til Moskenes-ordføreren.

Artikkeltags