Leknes seniordans bidrar til innsamlingsaksjon: - Føler kanskje litt ekstra for det

BIDRAR: Leknes seniordans har bidratt med 5000 kroner til innsamlingsaksjonen. Her fra sin årlige dansefest i april.

BIDRAR: Leknes seniordans har bidratt med 5000 kroner til innsamlingsaksjonen. Her fra sin årlige dansefest i april. Foto:

Leknes seniordans har valgt å bidra med 5000 kroner til innsamlingsaksjonen for hjertekompresjonsmaskin, til ambulansen på Gravdal.

DEL

Etter dødsulykken på fergeleiet i Svolvær i september, der tre personer døde, startet André Rosengren Bendiksen og hans arbeidsgiver Bil i Nord i Svolvær innsamlingsaksjon for å utstyre ambulansene i Lofoten med hjertekompresjonsmaskiner.

Like før helgen bidro Lofotprodukt med 5000 kroner til innsamlingsaksjonen.

Supert objekt å støtte

Nå har Leknes seniordans valgt å matche det bidraget.

- I dag overførte vi 5000 kroner. Det har vært en tradisjon hos oss, at vi får gitt et beløp til den årlige innsamlingsaksjonen på høsten. I år har vi valgt å vinkle det lokalt. Vi har blant annet gikk samme beløp til varmesøkende kamera på redningsskøyta. Dette er et supert objekt for oss å støtte. Det er i hovedsak grunnen. Vi er litt gavmilde av oss, når vi har kommet litt oppi årene!, sier Oddbjørg Elisabeth Haug Vindstad i Leknes seniordans.

- Alle har noen de vil det skal gå godt med

I Svolvær har det kommet inn nok midler til maskin. Vindstad håper at alle som har mulighet til det, vil bidra til at ambulansen på Gravdal også får hjertekompresjonsmaskin.

- Alle har vel noen som de tenker på, at de vil at det skal gå godt med. Dette er noe som er aktuelt for hele befolkningen, og det er litt rart at de ikke er utstyrt med det allerede. Selv om vi heter Leknes seniordans, har vi 50 medlemmer, fra hele Vestvågøy og Flakstad. Dette er unisont, og derfor anser vi det som veldig viktig at det kommer på plass. Så føler kanskje vi litt ekstra for det, i og med at vi er i den andre halvdelen av livet, kan man vel si. Men, det er hvem som helst som kan takke for at en slik maskin er tilgjengelig. Ting kan skje, også for de som er yngre. Dette er et supert tiltak, sier Vindstad.

Så mye er kommet inn

Flere andre har sponset med 5000 kroner til innsamlingsaksjonen. Blant annet har Borge Helselag, Avis bilutleie og IL Blest gitt det beløpet. Rema 1000 på Leknes har gitt 10.000 kroner. Det samme har Lions Club Lofoten på Vestvågøy.

André Rosengren Bendiksen hos Bil i Nord i Svolvær opplyser at håpet er å få bestilt maskinen til ambulansen på Gravdal, denne uken.

- I forhold til hvor mye så mangler, så kan det ta litt tid før pengene er på konto. Til nå har vi fått inn i overkant av 90.000 kroner. Av de som har skrevet at de skal gi, har både Lofothau AS og Leknes seniordans bidratt med 5.000 kroner, sier Bendiksen.

Bendiksen opplyser at de har måttet avslutte den pågående Spleisen, for å få tatt ut pengene.

Maskinen i Vågan, kom til Bil i Nord mandag. Samtidig har han bitt seg merke i at næringsdrivende i Vestvågøy virkelig har fått opp farten, etter innlegget til Bjørn Håkon Liland i Lofotprodukt.

- Det var morsomt at maskinen kom mandag. Straks føles det litt nærmere, og at man er kommet et stykke. Så ser jeg at flere på Vestvågøy har kommet i gang med bidrag. Her må Vågan ta sin plass, og ikke tape for Vestvågøy! Her må de vise hvem som er sjef, sier Bendiksen.

Artikkeltags