Da konkurransen Idrettsramma i regi av Kraftinor starta i høst, var idrettslag på Leknes, Kabelvåg og Svolvær med i kampen om å vinne 12.000 kroner, men Leknes skiklubb rykka fort fra de andre i Lofoten.

Konkurransen gikk ut på at folk skulle stemme på sin favoritt på Facebook.

Massiv støtte

Les også: Leknes og Billefjord kjemper om 12.000 kroner 

Til slutt sto det mellom Billefjord og Leknes skiklubb. Leknes skiklubb fikk massiv støtte fra hele Lofoten, men for vel en uke siden stakk Billefjord fra.

– De gjorde noe lurt og fikk hele Finnmark med seg. Da innså jeg at vi hadde tapt, sier leder Inge-Harald Olsen i Leknes skiklubb.

Gratulerte Billefjord

Fredag var konkurransen over og Billefjord fikk 12.000 uten at Inge-Harald fortviler.

– Vi bygger en rulleskiløype til 1,2 millioner og kunne ha trengt de 12.000 kronene. Det viktigste er at vi fikk markedsført prosjektet vårt på en så flott måte, slår Olsen fast.

– Jeg har sendt våre gratulasjoner til Billefjord og ønsker lykke til. De var best og fortjente å vinne, legger han til.

Selv om Billefjord stakk av med de 12.000 kronene så er det likevel Leknes skiklubb som stakk av med mest penger.

Kronerulling

Les også: Kronerulling over all forventning: - Jeg er imponert over engasjementet 

Jan-Arne Stokmo tok nemlig initiativ til en kronerulling for å skaffe penger til Leknes skiklubb og det tok helt av.

– Når vi innså at vi kom til å bli slått av Billefjord satte vi fokuset på kronerullingen. Vi har fått inn 27.600 kroner på kronerullingen og det er helt fantastisk, sier Olsen og fortsetter.

-Tusen takk

–Jeg er så imponert over initiativet til Jan-Arne og ikke minst over alle de som har gitt en sum til prosjektet vårt. Det er så artig at så mange bryr seg om det vi gjør og som kommer alle til gode. Jeg vil si tusen takk til alle som har bidratt med stemmer, penge og til å framsnakke rulleskiløypa vår. Vi er ikke i mål når det gjelder finansieringen, men rulleskiløypa blir det, sier en takknemlig Inge-Harald Olsen i Leknes skiklubb.

Og det stopper ikke med det.

Geir Rishaug i Kraftinor sier de ble imponert over det engasjementer som ble skapt.
– Disse to klubbene var i en særklasse og vi har bestemt oss for å gi 5000 kroner til Leknes skiklubb som en påskjønnelse og det engasjementet de skapte og ikke minst for alt de gjør for lokalsamfunnet. Pengene er øremerket tidtakerutstyr, sier Rishaug.

Les også: En stemme til idrettslaget er en stemme til næringsaktøren

Les også: Brede smil for rulleskiløypa