Leknes skiklubb kjøpte tidligere i år en ny tråkkemaskin, og måtte låne 500.000 kroner. Målet var å betale ned gjelda i løpet av 2019. Tidligere i høst samlet de inn 240.000 kroner gjennom salg av reklame på sponsorporten. Sist helg de beskjed om at de fikk 250.000 fra Sparebank1- fondet og dermed var de gjeldfrie.

Torsdag kom julenissen nok en gang på besøk til Inge-Harald Olsen og resten av ildsjelene i skiklubben. Denne gang var det Scania-nissen som kom.

– Daglig leder Geir Helge Jakobsen fra Norsk Scania AS avd. Leknes ringte å sa at de ville sponse oss med 600 liter diesel. Det var den mest perfekte julegaven vi kunne ha fått. I fjor brukte vi 55.000 kroner på diesel, og slipper vi den utgiften. I tillegg får vi den tilkjørt, sier en jublende glad skileder.

Lofotposten fikk ikke tak i Geir Helge Jakobsen, men i julebrevet som de har sendt ut til sine kunder forteller de at de har valgt å støtte en god sak i nærmiljøet framfor å sende julegaver til kundene.

– I år er det Leknes skiklubb som får 600 liter diesel fra oss. De sørger for flotte ski- og turløyper i nærområdet, og gjør en fantastisk dugnadsinnsats for lokalsamfunnet, heter det i julehilsningen fra Norsk Scania AS sin avdeling på Leknes.

Tidligere år har blant annet sykehuset på Gravdal fått nye stoler på kreftavdelingen.

Inge-Harald Olsen sier at 2018 ble et drømmeår for skiklubben.

– Vi har fått på plass rulleskiløypa og ny tråkkemaskin. Det er bare en ting vi nå mangler, og det er snø, sier skigeneralen på Leknes.