Inge Olsen og Raymond Bakken i Leknes Skiklubb, tar førstkommende tirsdag med seg både ski, utstyr og skismurning til Fryseriet i Meieriet kultursenter på Leknes. Dette for å gjennomføre et smørekurs.

Noe som ifølge Olsen trengs.

- Vi vil demonstrere ulike typer ski, og det blir opplæring i enkel metode for å smøre skiene for gli og fest, sier Olsen.

Smøretips

Forslaget kom fra Meieriet bibliotek, men Olsen tente umiddelbart på ideen.

- Det er mange som river seg i håret om slike ting, slik at jeg syntes det var en god ide. Mange har spørsmål, og jeg har mange par ski stående utenfor garasjen i påvente av å bli smurt, forteller han.

Det er med andre ord ikke bare teoretiske råd skiløpere søker.

Initiativet til arrangementet kom fra Meieriet bibliotek, og også de blir med på selve arrangementet.

- Det starter med at Kristin Beyer Granhus tar en liten prolog om sine opplevelser. Vi skal også fortelle om skiklubben, sier Olsen.

Granhus sier det i tillegg vil bli laget noe artig fra biblioteket sin side, slik at også biblioteket kommer fram under arrangementet.

Inn med morsmelka

- Jeg har en familie som er veldig skiglad. Jeg ble tvinget inn i det, og har fått det inn med morsmelka, forteller hun.

Men, Granhus er ikke raceren du ser i kondomdress.

- Jeg går på ski hvert år, og er avhengig av å kunne smøre skiene, sier hun.

Derav ideen. Sånn for det meste.

- Jeg hadde tenkt tanken da jeg så at biblioteket på Hamarøy hadde hatt et slikt arrangement. Jeg tenkte da må vi gjøre det nå, sier hun.

Arrangementet kommer i rekken av flere arrangement i regi biblioteket.

- Vi forsøker å skape en balansert aktivitet i huset. Dette smørekurset er lite krevende. Så vil vi ha noen faste poster på programmet. Av og til vil vi ta pulsen på det som rører seg her og nå, og noe vil være mer langsiktig, sier hun.