Det forteller leder i Leknes skiklubb, Inge-Harald Olsen.

Karusellen ble til for fire år siden, som resultat av en meget dårlig snøvinter. Det viste seg at tiltaket var så populært at skiklubben valgte å videreføre karusellen.

– Derfor har vi kjørt den siden. I fjor hadde vi omtrentlig 70 deltakere på hvert løp. Det synes vi er veldig bra. Det er mange som driver med ekstremløp for tiden, men vi kjører på og så får vi se hvordan oppmøtet blir sier Olsen.

Løp for alle og enhver

Skilederen har fått med seg at det stilte omtrentlig 120 deltakere til start på den første Adwice-karusellen i Vågan tidligere i mai, og håper like mange finner veien til aktivitetsparken ved Lofothallen på onsdag.

– Det virker som at interessen for løping er ganske stor for tiden. I fjor hadde vi en knallhard åpning, mens vi i år vil bruke den nye rulleskiløypa som ikke blir asfaltert før til neste år. Returen vil gå fra gapahuken i Skulbruheia som tidligere, fortsetter Olsen.

For de minste arrangeres det et barneløp på 1,5 kilometer rundt rulleskiløypa. For dem som ikke ønsker å konkurrere på tid er det Fygleåsen rundt som gjelder. Den løypa måler omtrentlig 2,2 kilometer.

For dem som ønsker å konkurrere på tid er det gapahuken tur-retur som gjelder, på 4,8 kilometer.

Håper på stor deltakelse

– Alle som deltar på alle tre løpene får pokal. Ellers trekker vi fruktkurver og andre premier vi har fått sponset etter hvert løp, sier Olsen, som mener Extra-karusellen er en fin oppladning til Lofoten Ultra-Trail om to uker.

– Konkurranse er den beste form for trening! Jeg tror ikke treningsinteressen er mindre her enn i Vågan, så nå håper vi at folk stiller opp. Dette er ikke bare for dem som trener aktivt. Det blir en flott løpsopplevelse uansett, avrunder han.