Sommeren 2018 er det duket for asfaltering av den 1,6 kilometer lange lysløypa på Leknes. Leknes Skiklubb har skaffet 1,2 millioner kroner til fast dekke med tre meters bredde.

Nå vil Arbeiderpartiet bidra til at en vel hundre meter lang strekning fra Lofothallen og til starten på løypetraseen også blir asfaltert.

– Det vil koste noen titusener kroner. Det bør kommunen ta seg råd til. Dette handler om folkehelse, og om å støtte ildsjeler som legger til rette for fysisk aktivitet, sier leder i Vestvågøy Ap, Arne Martin Finstad og varsler at partiet vil legge fram forslag når budsjettet for 2018 skal behandles.

– Det er vel eiendomsforetaket som eier strekningen, så kommunen har et ansvar.

– Kjempebra

Strekningen det er snakk om er også innkjøring til parkeringsplassen ved Lofothallen. Den er mildt sagt hullete, og nesten umulig å forsere for rulleskibrukere.

– Vi har ikke penger til denne strekningen. Stiller kommunen med penger er det kjempebra. Da blir det perfekt, sier Inge Harald Olsen som er drivkraften for å legge til rette for ski og rulleski i Leknes Skiklubb.

Asfalteringen av lysløypa skal etter planen starte tidlig sommer 2018 i regi av Nor Asfalt.

– Vi er veldig glad for at finansieringen er på plass. Dette skal bli en flott løype, både for aktive løpere og mosjonister, lover Olsen.

Ifølge skientusiasten bruker mange rulleskiløpere E 10 i mangel på alternativer.

– Vi slipper ikke de unge til på riksveien. Stiller kommunen med penger vil vi få en sammenhengende rulleskiløype fra E 10. Kommer det penger i budsjettet vil det være med å styrke treningsmulighetene for alle, og spesielt de yngste.

Har flertall

Vestvågøy-politikerne er i gang med å se på neste års budsjett. Den endelige behandlingen er i desember. Ap er største parti i den politiske posisjonen. Arne Martin Finstad tar ingenting på forskudd, men regner med at pengene kommer på plass.

– Inge Olsen og hans gjeng gjør enormt mye for folkehelsen på Vestvågøy. Da er det rett og rimelig at kommunen bidrar til å legge bedre til rette for fysisk aktivitet, mener kommunestyrerepresentanten.