Torsdag i forrige uke kom den nye tråkkemaskinen til Leknes skiklubb til Leknes. Maskinen kostet vel to millioner kroner. Den er finansiert ved innbytte av den gamle maskinen, egenkapital og et lån på 500.000. Leder i skiklubben, Inge-Harald Olsen, sa til Lofotposten, at målet var at lånet skulle være tilbakebetalt innen ett år.

Vill ide

Da maskinen var parkert i garasjen, og porten ble lukket fikk plutselig Inge-Harald en tanke i hodet.

– Jeg tenkte at det måtte da gå an å selge sponsorplasser på den store garasjeporten. Den ligger rett ut mot veien til Lofothallen, og vises svært godt. Det var egentlig en vill ide, som jeg lanserte på vår Facebook-side fredag, forteller Inge-Harald Olsen.

Responsen lot ikke vente på seg.

– Allerede fredag kveld hadde vi fått inn to bedrifter som ville betale 20.000 og 25.000 kroner. Jeg var egentlig fornøyd med 45.000, men så har det bare tatt helt av. En rekke bedrifter har tatt kontakt, og betalt fra 5000 til 25.000 kroner. Det er helt uvirkelig og onsdag morgen har vi passert 150.000 kroner. Tenk 150.000 på fire dager! Det eneste jeg har gjort er å ha sendt to tekstmeldinger, resten har gått av seg selv, sier en storfornøyd skiklubbleder, og fortsetter.

– Det virker som når en bedriftseier ser at en konkurrent har bidratt så vil de også bidra. Det er helt perfekt for oss.

Hvor mye tror du dere får inn?

– Det vil jeg ikke spekulere i. Vi selger til porten er fylt med sponsorer, og vi har fortsatt plass.

Glade og ydmyke

Har dere opplevd lignende respons?

– Nei, aldri. Tidligere har vi måtte stått mer på ved å ringe og ta kontakt. Nå har alt gått av seg selv. Vi er veldig glade og ydmyke for at bedriftene støtter oss. Det betyr at det vi holder på noe gjør en forskjell i hverdagen for de benytter seg av anlegget, mener Olsen.

Han sier at de nå satser på å være gjeldfrie til nyttår.

– Nå skal vi søke på en del fond og vi skal søke på spillemidler. Jeg er rimelig sikker på at vi er gjeldfrie til nyttår. Det å være gjeldfrie er en trygghet siden vi alle jobber frivillig, sier Inge-Harald Olsen som minner om at Vipps-kontoen til skiklubben har døgnåpent.

Les også: Leknes skiklubb med ny millioninvestering: – Vi møter en velvilje uten like!