Det står om 12.000 kroner fra prosjektet Idrettsramme som er en del av Kraft til idretten.

- Det er kanskje ikke så mye penger, men for oss er det likevel veldig verdifulle kroner, sier Inge Harald Olsen i Leknes skiklubb.

Klubben er i ferd med å bygge rulleskiløype på Leknes og samler inn 1,2 millioner kroner.

Billefjord vs Leknes

Da konkurransen Idrettsramme starta, var idrettslag på Leknes, Kabelvåg og Svolvær med i kampen, men Leknes skiklubb rykka fort fra. Nå står duellen mellom Billefjord og Leknes, og Billefjord har et lite forsprang.

- Jeg kontakta idrettsledere i Vågan og spurte om de ville støtte Leknes nå som vi er den eneste aktøren i Lofoten som har sjans til å vinne pengene. Jeg fikk tommelen opp, jubler Olsen som håper å vekke noe av engasjementet som fikk VG-lista til Leknes i juli.

- La oss stå sammen i Lofoten

- Vi er flinke til å krangle oss i mellom i Lofoten, men her har vi en sjanse til å stå sammen om noe. Billefjord er i ferd med å mobilisere hele Finnmark til å stemme på dem, så jeg oppfordrer alle til å gå inn og gi en stemme til Leknes, sier en håpefull skientusiast.

I Kabelvåg heier Jonas Rolandsen Hanssen, en av krumtappene i fotballgruppa, på Leknes skiklubbs prosjekt.

- Det var synd KIL ikke fikk opp engasjementet denne gangen, men vi får uansett mye penger fra Kraft til idretten og er glade for det. Derfor kan vi godt støtte opp om Leknes skiklubb denne gangen. Jeg ser det er mange i Kabelvåg som har delt oppfordringa på sosiale medier allerede, sier Hanssen.

Konkurransen varer til 22. september. For å stemme går man inn på  denne nettsiden, trykker på bildet av Leknes skiklubb, registrerer seg med Facebook (kun én stemme per person) og avlegger stemme deretter.

Oppdatering: Ryktet om at Leknes skiklubb har gått til avisa har nådd Finnmark: