Leknes skiklubb har etter hvert fått et stort og moderne tur- og skianlegg med tilbud til alle hele året.

200 mil på en sesong

Rulleskiløypa ble innviet i juni, og på vinterstid tråkkes det nå også løyper opp til Hagskaret.

– Hele traseen er nå på 3,5 mil og vi bruker rundt fire timer på det. Denne sesongen har vi kjørt rundt 200 mil med tråkkemaskinen. Det at vi har løyper på Hagskaret gjør at vi kan tilby supre forhold mye lengre enn vi kunne før, sier Inge-Harald Olsen, som er leder i Leknes skiklubb.

Tråkkemaskinen de har ble kjøpt inn i 2014.

– Den har fungert meget bra, men drivstoffkapasiteten blir for liten når vi skal tråkke så langt som vi gjør. Det betyr ta vi må etterfylle diesel fra kanner, og alle som har fylt fra kanner vet hva det innebærer, sier Inge-Harald Olsen.

Ny maskin

Dermed begynte skiklubben å se etter ny tråkkemaskin.

– Vi hadde noen kroner igjen etter at rulleskiløypa sto ferdig, og når vi så fikk en god innbyttepris på den gamle maskinen slo vi til. Maskinen vi har kjøpt er den nye generasjonen som er meget miljøvennlig. Eksosen kommer ut som vann og den har Adblue teknologien. Den har en dieseltank på 150 liters tank og da slipper vi å etterfylle. Motoren er mye mer støysvak og har spakestyring. Det betyr at den er mye mer behagelig å kjøre. Den er også utstyrt med sporfres til begge sporsettere. Dette er en kjempemaskin som vi gleder oss til å ta i bruk når snøen kommer, sier Olsen.


2,5 millioner

Olsen sier at dette er en stor investering for klubben.

– Alt i alt koster tråkkemaskinen 2,5 millioner, inklusiv mva. Den er finansiert ved hjelp av egenkapital, innbytte og et lån i Sparebank1. Vi vet av erfaring at det finnes mange fond å søke på for lag og foreninger og det vil vi nå gjøre. Målet er at lånet skal være tilbakebetalt innen ett år, slår han fast.

Olsen legger ikke skjul på de har gode støttespillere.

– Folk er helt fantastiske til å støtte oss. Vi møter en velvilje uten like. Gjennom Kraft til idretten kommer det inn rundt 100,000. Grasrotmidler, Norgesbingo, og medlemskontingent er også gode inntektskilder. Vi opplever også et stort engasjement fra privatpersoner som bidrar med store og små beløp. Vi er takknemlig for alle bidrag, uansett størrelse, og Vipps-kontoen vår har åpent hele året, sier en smilende skileder.

Han forteller at maskinen nå er på tur nordover.

– Det blir en stor dag når den kommer. Med denne maskinen på plass kan vi fortsatt kunne tilby topp forhold for dem som liker og gå på ski i fantastisk Lofotnatur, sier Inge-Harald Olsen i Leknes skiklubb.