Skoleklassen som sto SAS-fast i Oslo gir overskuddet fra klasseturen

Klassetur: Klasse 10 A ved Leknes skole ønsker å gi overskuddet fra klasseturen til Barnekreftforeningen.

Klassetur: Klasse 10 A ved Leknes skole ønsker å gi overskuddet fra klasseturen til Barnekreftforeningen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter mye hardt arbeid satt skoleklassen igjen med 21.500 kroner i overskudd etter klasseturen til Oslo.

DEL

Tidligere skrev Lofotposten om klasse 10 A ved Leknes skole som var på klassetur i Oslo da hjemturen skar seg. SAS kansellerte flyet, og de hadde ikke noe annet alternativ enn å ta buss. Monica Nyvoll Skaufeldt, en av foreldrene som var med på turen, tok kontakt med Lofotposten og ba gjennom Lofotposten om det var noen som kunne hjelpe dem.

Noen i Norwegian leste saken og tok kontakt med Helga Bolle Leknes som har en ledende stilling i Norwegian. Norwegian satte seg ned, og etter flere timers jobb greide de å sette opp et fly til Bodø.

– Klassen fikk booke billetter først, og fikk billigbilletter. De ordnet også med billige billetter for klassen over fjorden med Widerøe. I ettertid fikk de pengene for billetten hos SAS refundert, sier forelder til en av elevene i klassen, Kristin Malm.

– Foreldrene som var med på turen gjorde en kjempejobb med å få ungene hjem. Ungene hadde sett for seg flere timer i buss, så da det ordnet seg med fly jublet de, sier Malm.

Les også: Magnus (15) fikk napp i ungdomsfiske

Vaffelsalg og julemarked

Etter skoleturen satt klassen igjen med 21.500 kroner i overskudd. Disse pengene ønsker de å gi til Barnekreftforeningen. Elevene har samlet inn penger til skoleturen gjennom søppelplukking, salg av vafler, julemarked og flaskeinnsamling.

– De sparte til turen i tre år. Ettersom de fikk billige billetter med Norwegian fikk de bra med overskudd. De har også vært veldig flinke til å samle inn penger, og fikk reisetilskudd fra Stortinget. Det er fint at folk kan se at pengene som blir samlet inn går til noe fint, sier Malm.

Elevene valgte selv hva overskuddet skulle gå til gjennom en avstemning.

– Det kom noen andre forslag, men det var Barnekreftforeningen som fikk flest stemmer. Resultatet ble presentert på avslutningen til elevene, og alle var veldig fornøyd med valget. Både foreldre og unger, sier hun.

Les også: Roy (39) droppet ut av VGS og dro på fest som varte i mange år: Nå har han fått en gledelig overraskelse i postkassa

Trivselstiltak

Leder i Barnekreftforeningen i Nordland, Therese Nøtnes Gangsøy, sier det er helt fantastisk at skoleklassen gir overskuddet til Barnekreftforeningen.

– Ingen ting er så stas som når unger tenker på andre barn. Det er kjempeartig, sier hun.

I utgangspunktet går alt av innsamla midler hos Barnekreftforeningen til trivselstiltak til barn og deres familie, forteller Nøtnes Gangsøy.

– Vi kjøper blant annet inn julegaver og ulike ting til sykehuset i Bodø. Vi har også gjort et vedtak om at overskuddet til foreningen blir overført til barnekreftforeningens forskningsfond, og forskning på barnekreft, sier hun.

Les også: LO på besøk hos bedriftene: - Viktig at unge får et godt møte med arbeidslivet

Artikkeltags