Advarer mot ryktespredning etter video med skremmende innhold

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet tok raskt grep i den uvanlige hendelsen ved Leknes skole og har fortsatt kontroll på situasjonen.

DEL

Lofotposten omtalte nylig at en video med skremmende innhold ble spredt i elevmiljøet ved Leknes skole. Ifølge rektor Steinar Bergheim ble ikke videoen oppfattet som en direkte trussel mot skolen, men skolen valgte å slå alarm fordi videoen var laget av en av skolens elever og inneholdt et håndvåpen.

Politiet har i etterkant av hendelsen mottatt mange henvendelser fra bekymra foreldre. Politiet ønsker å informere om at de har fra første stund hatt - og fortsatt har - situasjonen under kontroll, og at foreldrene trygt kan sende barna på skolen.

- Vi jobber med å få på plass et godt opplegg rundt personen det dreier seg om, både akutt nå og på lang sikt. Det er flere etater involvert i dette arbeidet, sier politikontakt ved Vest-Lofoten lensmannskontor, politiførstebetjent Helga Østebrød.

Vedkommende elev oppholder seg i øyeblikket ikke på Vestvågøy.

- Etter er slik hendelse er det naturlig at det oppstår en del rykter. Jeg vil derfor oppfordre til at elever og lokalsamfunnet forøvrig er varsom med hva man hører av rykter. Dersom man har informasjon er det viktig at man melder ifra til enten skole eller politi. Videre er det viktig at man melder i fra om man får video eller bilder med truende budskap, sier Østebrød.

Hva vet dere om omfanget av spredning av denne bestemte videoen?

- Vi vet ikke sikkert, men har en oppfatning av at den er relativt omfattende spredt, sier Østebrød.

Rektor Steinar Bergheim ved Leknes skole slutter seg til oppfordringen fra politiet.

- Det skaper vanskeligheter når ubekrefta meldinger blander seg med de faktaene vi sitter med. Slik bidrar til at folk blir unødig skremt, sier han.

Han registrerer at det er et stort informasjonsbehov blant foreldre og foresatte i en slik situasjon, men at skolen nøye må vurdere hva de kan gå ut med på ethvert tidspunkt.

- Det viktige nå er at eleven blir godt tatt vare på, og at det jobbes godt med å finne løsninger dere flere etater er inne i bildet. Dette har fullt fokus hos oss nå, forsikrer Bergheim.


Artikkeltags