Trygger adkomsten til skolen: - Avstigning på høyre side

HØYRE SIDE: Nytt kjøremønster ved Leknes skole, og det er viktig at barna går ut av bilen på høyre side

HØYRE SIDE: Nytt kjøremønster ved Leknes skole, og det er viktig at barna går ut av bilen på høyre side Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vestvågøy kommune har nå gjort tiltak for å trygge av- og påstigning for elvene ved Leknes skole.

DEL

Driftsansvarlig for kommunale veier i Vestvågøy kommune, Hans Eirik Busch, opplyser at kommunen har fått mange meldinger om store trafikale utfordringer ved Leknes skole. Utfordringene er størst på morgenene når ungene blir kjørt til skolen, og gjelder ved parkeringsplassen ved den fjerde armen.

– Det har til tider vært kaotisk, og verst om morgenen. Det har ført til enkelte farlige situasjoner når barna skal ut av bilene. Vi har derfor nå fått til en midlertidig løsning, sier Busch.

Av- og påstigningssonen kom på plass i forrige uke.

– Med denne løsningen blir det mye tryggere for barna. Det som er viktig å huske på for alle som leverer barna er at de skal gå ut på høyre siden av bilen. Det samme gjelder når de hentes. Vi tror dette vil fungere, men folk må nok regne med litt kø. Det viktigste er tross alt barnas sikkerhet, sier Busch.

Han understreker at dette er en midlertidig løsning.

– Det kan hende at det fortsatt er litt sig i grunnen, og derfor avventer vi til den endelige målingene foreligger. Alt materiell vi har brukt er innleid. Nå får vi tid til å se hvordan dette fungerer, og så bruke dette når vi skal lage en permanent løsning, sier Busch.


Artikkeltags