Mandag blir Storgata bussholdeplass

Når arbeidene med Storgata på Leknes starter mandag, vil bussholdeplassen ved Circle K midlertidig flyttes til Storgata.

DEL

Det skal gjøres endringer i kjørefeltet, sykkelfil og fortau på begge sider, beplantning og gatelys i Storgata på Leknes. Som følge av gravearbeider i Meieriveien, blir bussholdeplassen flytta til Storgata. Bussene vil stå på høyre side av veien sett fra Alf Lie-rundkjøringa ned mot Elvegårdsveien ved Skulbrugården. Denne delen av Storgata vil være enveiskjørt, så om man skal nedover Storgata fra rundkjøringa, passerer man bussene på venstre side.

Mandag morgen vil skiltene "Påbudt kjøreretning" og "Innkjøring forbudt" være på plass i hver sin ende av denne biten av Storgata. På det meste vil det være åtte busser på holdeplassen samtidig.

Løsningen vil gjelde fram til nyttår i første omgang.

- Vestvågøy kommune ber om forståelse for de ulempene denne midlertidige trafikkløsnigen medfører for busspassasjerer, trafikanter, næringsdrivende og innbyggere i området, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Kommunen vil sende ut sms om endringen til alle som bor i Leknes sentrum og de nærmeste områdene rundt søndag ettermiddag.

Les også: Fylkesråden hadde med milliongave til Remi

Les også: Endret kjøremønster i Storgata på Leknes fram til nyttår

Artikkeltags