Dansere opp til 90 år svinger seg på golvet på UL Ørnen: – Det er sosialt og helsebringende

Seniordans: Leknes Seniordans hadde mandag sin årlige dansefest med besøk fra Svolvær.

Seniordans: Leknes Seniordans hadde mandag sin årlige dansefest med besøk fra Svolvær. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På Leknes seniordans er det folk helt opp i 90 årsalderen som svinger seg på dansegolvet.

DEL

Den årlige festen til Leknes Seniordans trakk masse folk til dansegolvet på UL Ørnen mandag kveld. Det var dans hele kvelden, og ble servert middag og kaker. Leder for danselaget, Minny Holand, forteller at laget har danset i over 20 år.

– Seniordans er veldig helsebringende, det er kjempefin trim og vi trener på den viktige balansen. Det er godt for kropp, sjel, balanse og det er gladdans, forteller Holand.

Les også: - Som kunstner bruker man mye tid på kontoret

Alle er velkommen

På seniordans er det folk helt fra 50 og til 90 år som svinger seg på golvet. På kveldens fest hadde de også fått besøk fra Svolvær, som danset med de rundt 45 seniorene fra danselaget på Leknes.

– Det er viktig å være i aktivitet, og på en vanlig trening danser vi i rundt tre kvarter. Det er litt forskjellige danser, noen går fort og andre går sakte. Det er spesielt i de sakte dansene vi trener på balanse, sier hun.

– Alle er velkommen. Om de ikke har danset før er ikke det noe problem. Til høsten starter vi også er nybegynnerkurs. Da lærer vi trinn og de forskjellige ordene og uttrykkene vi bruker når vi danser, forteller Holand.

Hun forteller at det sosiale er et viktig aspekt av seniordansen. Dette er et lavterskeltilbud, hvor mange bare kommer for å være sosiale.

– Du trenger ikke komme i par, vi danser flere ringdanser hvor alle kan være med. Dansen er både sosial og helsebringende. Vi spiller også musikk du blir glad av, forteller hun.

Les også: Kaja (16) står opp for guttene: - Baktanken er å ta opp guttekampen

Ringdans: På Leknes seniordans kan du være med å danse selv om du ikke har en partner, de danser flere ringdanser hvor alle kan være med.

Ringdans: På Leknes seniordans kan du være med å danse selv om du ikke har en partner, de danser flere ringdanser hvor alle kan være med. Foto:

Godt miljø

Hun skryter også veldig av miljøet i gruppa og forteller at det ikke er lenge siden hun startet med seniordans.

– Det er sjeldent jeg har følt med så velkommen, som første gang jeg var med her, sier hun.

Leknes seniordans startet opp i 1997, og det er fortsatt noen som er med i dag som var med den gang. Tre av dem er Åse Skullbru, Herbjørg Slydal og Eva Lund Pedersen.

– Vi er veldig glad i å danse, og så er det en så flott gjeng her, sier de.

– Det er veldig sosialt og god trim. Vi må bruke hodet og bena, og de må koordineres. Du trenger ikke ha partner for å være med, og vi skifter partner hele tiden. Derfor blir vi kjent med veldig masse folk, forteller de.

Les også: Høllafæst utvider festivalen med tilbud for barn: – Vi ønsker å åpne for de under 18 år

Godt miljø: Åse Skullbru, Herbjørg Slydal og Eva Lund Pedersen har vært med på Seniordans siden det startet i 1997. De forteller at det er veldig sosialt og at det er en fin gjeng.

Godt miljø: Åse Skullbru, Herbjørg Slydal og Eva Lund Pedersen har vært med på Seniordans siden det startet i 1997. De forteller at det er veldig sosialt og at det er en fin gjeng. Foto:

Artikkeltags