Veteranene har fått møteplass: – Her har vi alt vi trenger

VELKOMMEN: Bjørn Arne Benjaminsen i lokalene til Lofoten house of veterans

VELKOMMEN: Bjørn Arne Benjaminsen i lokalene til Lofoten house of veterans Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Veteranforeningen Lofoten house of veterans har nå fått sin egen møteplass, og inviterer til åpent hus på lørdag.

DEL

100 000 norske kvinner og menn har deltatt i internasjonale operasjoner etter andre verdenskrig, og alle disse kan kalles veteraner. I Lofoten er det mellom 100 og 150 veteraner.

Nye lokaler

Stig Bang, Bjørn Arne Benjaminsen, og Bengt Iver Pedersen er alle veteraner. I høst tok de initiativ for å forsøke å få til en samlingsplass for veteranene.

De stiftet Lofoten house of veterans, og nå er de klar til å ønske velkommen til veteranenes nye treffsted.

– Vi har fått leie lokaler her i Storgata fem. som ligger rett over veien fra Mix-kiosken på Leknes. Det er en tidligere veteran som eier bygget, og vi er svært glade for at vi fikk leie, sier Bjørn Arne Benjaminsen.

Lokalene består av et stort møterom, og et kontor.

– Lokalene er helt perfekte for oss. Vi har et minikjøkken, sofakrok, og bord stoler. Stolene fikk vi fra Liverbirds Lofoten, og bordene fra Origo-bygget. Resten er donasjoner fra medlemmene. Det er ikke overdådig, men det var vi heller ikke ute etter. Her har vi alt vi trenger, sier en fornøyd Benjaminsen.

Åpent hus

Lørdag inviterer de på åpent hus.

– På militærspråket er hovedkvarteret benevnt som HQ. Der for han vi også kalt plassen for HQ. Lørdag ønsker vi alle veteranene hjertelig velkommen på kaffe, vafler og en hyggelig prat. Er det andre som ønsker å se hvordan vi har det er det bare å stikke innom, forteller Benjaminsen.

De vet foreløpig ikke om hvor mye de blir å ha åpent.

– Alt er basert på dugnad, så vi må se på hvor mange som vil bidra. Men vi håper i hvert fall å ha åpent annenhver lørdag, mener veteranen.

Benjaminsen sier de i høst har vært i kontakt med kommunene om utarbeidelse av en veteranplan.

– Alle kommuner skal ha en kommunalplan. Vi har vært i kommunestyret i Vestvågøy, og vi fikk møte Lofotrådet. Vi er møtt med forståelse, og vi er nå i gang med å utarbeide et forslag til veteranplan. Derfor er det så flotta t vi også har fått plass til et kontor her. Nå håper jeg mange vil ta turen lørdag. Vi holder på fra formiddagen og noen timer utover, sier Bjørn Arne Benjaminsen i Lofoten house of veterans.

Artikkeltags