Den gamle flytebrygga til Leknes Båtforening i Leknessjyen bar preg av å ha vært i bruk i over 20 år.

Dermed bestemte medlemmene seg for å kjøpe en ny flytebrygge. Den er 63 meter lang og 18,5 meter bred. Brygga har plass til 35 båter.

Utfordrende prosjekt

Brygga koster over 800.000 kroner og er laget ved Bulia Plast AS på Mølnarodden.

-Dette er den nest lengste vi har laget i ett stykke. Den vi laget til båtforeningen på Gravdal var 72 meter lang, men denne er den største som vi også har lagt alt treverket på. Vi har vært fem stykker som har jobbet med denne brygga og vi har brukt rundt en måned. Det har vært et utfordrende prosjekt, men vi fikk det til, sier Ivar Karlsen ved Bulia Plast AS.

Han forteller om et travelt år.

-Vi har hatt fullt opp i hele det ser veldig bra ut, slår han fast.

På slep

Brygga ble slepet fra Mølnarodden til Leknes ved hjelp av «Skårungen». Medlemmer av båtforeningen overtok slepet utenfor Leknessjyen og sto for slepet det siste stykket inn til Leknessjyen.

 

800.000

Lofotposten fikk ikke tak i Lars Pleym Ludvigsen, som er leder i Leknes Båtforening, men medlem Kaj Haug forteller at fornyelse av flytebrygga var nødvendig.

-Den gamle flyttebrygga hadde sett sine beste dager og vi måtte gjøre noe. Hele dette prosjektet koster over 800.000 kroner. Da får vi til gjengjeld en ny, trygg, stabil go god flytebrygge. Bulia Plast AS har et meget godt ry når det gjelder flytebrygger. Dette blir veldig bra, sier Haug som forteller at båtforeningens medlemmer også har sjekket alle fortøyninger og skiftet ut det som var slitt.

Ventelister

-Nå gleder vi oss til å ta i bruk den nye flytebrygga, sier Kaj Haug som opplyser at båtforeningen har ventelister på folk som vil ha båten sin anlegget i Leknessjyen.

Staselig

Idet slepet ankom Leknessjyen var det samlet masse folk, både medlemmer i båtforeningen og andre skuelystne. De var alle enige om at det var en staselig, praktisk og gjev flytebrygge som båtforeningens medlemmer snart kan ta i bruk.