Leknes havn frir til Hurtigrutens cruiseskip

- Leknes er  Nord-Norges tredje største cruisehavn og det vil vi få frem. Vi har god erfaring med å håndtere cruisetrafikk og ligger midt i Lofoten, påpeker havnekonsulent Angelina Wårheim.

- Leknes er Nord-Norges tredje største cruisehavn og det vil vi få frem. Vi har god erfaring med å håndtere cruisetrafikk og ligger midt i Lofoten, påpeker havnekonsulent Angelina Wårheim. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Leknes havn melder seg på i kampen om å få anløp av Hurtigrutens cruiseskip.

DEL

Nå har de laget en elektronisk presentasjon av Leknes havns muligheter for å håndtere cruisetrafikk. Den er spisset mot det kommende tilbudet fra Hurtigruten.

– Dette er ikke for å ta trafikk fra den ordinære Kystruta, som anløper steder som Stamsund, understreker havnekonsulent Angeline Wårheim i Vestvågøy kommune.

Dette gjelder altså ikke det som nå heter Kystruten, på folkemunne «Hurtigruta», som går Bergen – Kirkenes og anløper Stamsund. Fra 1. januar 2021 vil nemlig selskapene Hurtigruten og Havila dele Kystruten Bergen–Kirkenes. Hurtigruten planlegger å bruke de skipene som blir overflødig i Kystruten for mer cruisefart, når Havila kommer med sine fire skip i 2021.

– Vi har fulgt oppfordringen som ordfører og havnesjef fikk av Hurtigruten på et informasjonsmøte i sommer, forklarer Wårheim.

- Fint samarbeide

Er dere forberedt på konkurranse fra steder som Svolvær og Reine?

– Vi ser ikke på det som en konkurranse. Vi ser mer på det som muligheten til å få til et fint samarbeide. Vi vet at Hurtigruten er interessert i både Vågan og Reine. Det skjønner vi kjempegodt, svarer Wårheim.

– Men vi er Nord-Norges tredje største cruisehavn og det vil vi få fram. Vi har god erfaring med å håndtere cruisetrafikk og ligger midt i Lofoten, påpeker hun.

Hvorfor velge Leknes?

– Foruten plassering og erfaring, har vi god infrastruktur og profesjonelle folk som vi samarbeider med. Det er mennesker som står på 24/7 for dem som anløper Leknes havn, understreker Wårheim.

Cruise øker

Hvordan er utviklinga i cruisetrafikken over havna?

– Vi hadde 43 anløp i fjor og 54 anløp i år. Det er også en liten økning i antall passasjerer. Vi har noen dager som har vært hektiske og andre dager som har vært bare vanlig hektisk, spøker Wårheim.

Brosjyren de har laget til Hurtigruten skal nå oversettes til engelsk. Den er kun tilgjengelig elektronisk og er laget slik at den kan oppdateres fortløpende.

– Vi har hatt som mål å trekke inn de tingene som er i nærheten av havna. Tidligere har vi sendt ut e-post til ulike aktører i reiselivet og en del av dem har meldt sin interesse og fått plass i brosjyren, opplyser Wårheim.

– Det er fortsatt rom for flere. Er det noen som vil bli omtalt i presentasjonen skal de bare ta kontakt med meg, oppfordrer hun.

Artikkeltags