Skarby sa tidligere denne uke ja til å bli sjefredaktør og daglig leder for Lofot-Tidende. Det siste året har Lofotposten og Lofot-Tidende hatt felles ledelse og jobbet sammen i en organisasjon. Nå skiller avisene lag.

Klar beskjed fra leserne

I 2014 fikk Amedia sine aviser i Lofoten felles ledelse. Den samme endringen ble gjort i Finnmark, for avisene Finnmark Dagblad og Finnmarken. Nylig fikk Finnmarken igjen egen sjefredaktør, den samme endringen gjøres nå i Lofoten.

– Den avgjørende faktoren for at styret nå har besluttet at vi igjen skal jobbe hver for oss redaksjonelt og ha ulik ledelse, er tilbakemeldingene vi har fått fra leserne av Lofot-Tidende. Mange har vært skuffet over endringene som ble gjort i fjor høst, og at øverste leder for avisa har sittet i Svolvær. Karin er en tøff og faglig dyktig dame, i henne får Lofot-Tidende en god sjefredaktør, sier Marianne Steffensen Kielland, som fortsetter som sjefredaktør og adm.dir. i Lofotposten.

Stort engasjement

– Lofot-Tidende skal fortsette i samme bane som før og gi ut en god lokalavis med god og nær journalistikk. Jeg tar oppgaven med å lede arbeidet med stor arbeidslyst, engasjement og tro på at våre mange tusen lesere blir med oss videre, sier Karin Pettersson Skarby.

– Jeg er veldig glad for at Karin har sagt ja til denne utfordringen. Hun har en spennende bakgrunn, og har imponert den siste måneden i rollen som nyhetsredaktør. Vi ser fram til en spennende avishøst i Lofoten, sier styreleder i Lofot-Tidende og regiondirektør i Amedia, Ronni Møller Pettersen.

Vil utvikle Lofot-Tidende videre

– Med utviklingen man ser i mediebransjen nedgang i annonseinntekter og frafall av abonnenter, kan man ikke sitte stille og håpe på det beste. Man må tørre å prøve og feile. I Lofot-Tidende har vi hatt en negativ utvikling i år, og det tar vi nå konsekvensene av. Vi tror Karin har det som skal til for å kunne snu denne trenden, sier Møller Pettersen.

Pettersson Skarby ser fram til å ta fatt på oppgaven med å videreutvikle Lofot-Tidende.

– Vi fikk en avklaring om veien videre i denne uken, og alt er naturligvis ennå ikke avklart. Lofot-Tidende vil fortsette som før, men samtidig skal vi se på hvordan vi kan utvikle avisen for å gjøre den enda bedre. Følg med, følg med!