Gå til sidens hovedinnhold

Ny sjøheimevernsjef

Finn Axel Hartvigsen over tar som SHV-sjef

Artikkelen er over 6 år gammel

Etter 20 år som områdesjef i Lofoten/Vesterålen takket Lars-Magne Skulbru for seg og overlot sjefsjobben til Finn Axel Hartvigsen.

Det offisielle navnet på sjøheimevernsområdet er 16-402, men i dagligtale brukes SHV Lo/Ve.

20 år som sjef

I 1987 startet Lars-Magne Skulbru fra Leknes sin tjeneste i sjøheimevernet. I 1995 overtok han som områdesjef.
-Jeg har hatt en flott tid i sjøheievernet og har truffet mange hyggelige folk opp gjennom tiden, forteller Skulbru som ble takket av under en tilstelning på kystvaktbasen på Sortland.
Der var oberst Ole Kristian Karlsen til stede. Han er distriktssjef for HV16.
-Han er opprinnelig fra Gravdal og jeg hadde han som elev på skola. Jeg tok han med til Haakonsvern der han var utplassert. Han fortalte nå at det var da han bestemte seg for en karriere i forsvaret, sier Skulbru.

Ny sjef

Finn Axel Hartvigsen fra Leknes overtar som områdesjef. Han er i dag avdelingsleder for maritime fag ved Vest-Lofoten videregående skole.
-Jeg har vært 11 år i forsvaret og er utdannet sjøkaptein. Jeg fikk første forespørselen for ett år siden og nå valgte jeg å takke ja, forteller Hartvigsen som mener SHV har en viktig plass i samfunnet.
-Jeg føler og tror at SHV har en samfunnsoppgave der jeg kan være med å bidra. SHV kan bidra både i sivil og militær beredskap. Dette sammen med at heimevernet nå blir satset på er hovedgrunnen til at jeg takket ja, sier Finn Axel Hartvigsen som nå er i gang som områdesjef.

Kommentarer til denne saken