Røde Kors glemmer ingen - setter i gang ny julegaveaksjon

PAKKER: Gisle Christoffersen i Vestvågøy Røde Kors kom nesten bort i pakkehaugen under en tidligere julegaveaksjon.

PAKKER: Gisle Christoffersen i Vestvågøy Røde Kors kom nesten bort i pakkehaugen under en tidligere julegaveaksjon.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

For femte året på rad har Vestvågøy Røde Kors sin julegaveaksjon. Lofothallen AS blir med på aksjonen og gir ti billetter til Oslo Gospel Choir.

DEL

Erik Skarstein i Vestvågøy Røde Kors sier at de også i år vil ha en julegaveaksjon.

-Folk på Vestvågøy har gjort en formidabel innsats for å hjelpe flyktningene og det er virkelig flott. Det er også viktig at vi ikke glemmer at det er mange av de fastboende på Vestvågøy som ikke har mulighet, av ulike årsaker, til feire jul med de samme materielle goder som de fleste av oss andre har, sier Skarstein. For femte året på rad blir det julegaveaksjon i regi av Vestvågøy Røde Kors.

  • Les også: – Meningsfylt å få hjelpe andre 

-De tidligere årene har vi fått inn over 1000 gaver hvert år, i tillegg til store pengebeløp. Vi håper at folk også i år støtter opp om julegaveaksjonen. Vi håper på et fortsatt godt samarbeid med de kommunale etatene som hjelper oss å finne de familiene som trenger litt ekstra til jul, forteller Skarstein. 10. desember står røde kors medlemmene på Lofotsenteret for å ta imot pakkene.

-Vi ber om at pakkene blir merket med kjønn og alder. Vi ønsker oss mest unisex-pakker da disse er lettere å fordele. De som ikke har tid til kjøpe gaver kan gi et pengebeløp, sier Erik Skarstein som forteller at i år er også Lions Club Lofoten med på julegaveaksjonen. Også Lofothallen AS samarbeider med Røde Kors.

-Fredag er det julekonsert med Oslo Gospel Choir i Lofothallen og vi har hvert år gitt noen gratisbilletter til folk som av ulike grunner ikke har råd til å gå på konsert. Det er viktig for oss å bidra med det vi kan for å glede noen lokalt. I år bestemte vi oss for å gi ti billetter til Vestvågøy Røde Kors som gjennom sitt system deler disse ut til folk som ellers aldri hadde fått kommet seg på konsert, sier Roger Larsen i Lofothallen AS. Han sier at Oslo Gospel Choir vil sette søkelyset på flyktningesituasjonen.

-Før konserten vil alle som kommer få en cd med en låt som er skrevet av dirigent Tore W. Aas. På den cd bidrar en rekke artister og sangen vil også bli spilt under konserten, sier Roger Larsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken