Tango MC er en motorsykkelklubb der alle medlemmene jobber, eller har jobbet ved motorsykkelkorpset til politiet i Oslo. Klubben står fritt, og er helt uavhengig av politiet. Politibetjent Stig Hagen jobbet i syv år i motorsykkelkorpset i Oslo og ledet klubben i fire år. Siden 2015 har han bodd og jobbet i Lofoten. Først på Leknes, og så i Svolvær.

Stig Hagen forteller at Tango MC i mange år har arrangert oppfriskningskurs for sivile motorsyklister, og det første i Lofoten ble arrangert i 2016. Han har vært instruktør i mange år på slike kurs.

I helgen var det klart for nytt oppfriskningskurs på Leknes.

– Nå er sesongen akkurat i gang, og motorsyklistene er litt «rustne» etter vinterdvalen. Da er det greit å ha et lite oppfriskningskurs. På dette kurset fikk deltakerne teste ut sine egne grenser under veiledning i trygge omgivelser, sier Stig Hagen som er utdannet kjøreinstruktør på MC i regi av politiet. Vi startet med en teoridel, før vi flyttet oss til flyplassen på Leknes der den praktiske delen ble gjennomført. Kjøreøvelsene består av kjøregårdøvelser og bremseøvelser, forteller Hagen.

På Leknes var det ni stykker som deltok på oppfriskningskurset.

– De som deltok på lørdag var stort, sett erfarne motorsyklister fra Lofoten MC. Det samme mønsteret ser vi over hele landet. De ferskeste førerne er ikke med. De som nettopp har tatt lappen er tyngre å få med, selv om de har minst like mye bruk for et sånt kurs som de som er mer erfarne, mener Hagen.

Han forteller om gode tilbakemeldinger.

– Vi har folk som kommer igjen år etter år. En tilbakemelding fra en som måtte ta en kraftig oppbremsing mente han ikke hadde reagert på samme måte uten kurset. Også på lørdag fikk vi gode tilbakemeldinger, sier Stig Hagen i Tango MC.