Spilte seg helt til topps

VINNERE: Daniel Wårum, Temmam Al-Taie og Phillipe Edward Gervacio vant hver sin klasse i Talentiaden 2015 og var naturlig nok veldig fornøyd med det. Alle foto: Kai Nikolaisen

VINNERE: Daniel Wårum, Temmam Al-Taie og Phillipe Edward Gervacio vant hver sin klasse i Talentiaden 2015 og var naturlig nok veldig fornøyd med det. Alle foto: Kai Nikolaisen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

32 unge talenter deltok i Talentiaden 2015 og til slutt kunne Philippe Edward, Daniel og Temmam juble som vinnere.

DEL

Det var 18 gang at kulturskolen i Vestvågøy arrangerte Talentiaden som er en musikkonkurranse for elevene i kulturskolen.

32 aktører

Lørdag var det hele 32 aktører, fordelt på tre klasser, som skulle vise hva de kunne i kommunestyresalen.
-Vi har aldri før hatt så mange deltakere og det er artig. Elevene er i alderen fra 7 til 16 år. De minste må ha spilt i minst ett år før de får delta. Elevene gleder seg til vise hva de kan for publikum og for juryen, sier kulturskolerektor Nabil Al-Taie.
– Vi kårer en vinner i hver klasse, men i år får alle premie, legger han til.
Juryen besto av Kathrine Delp, Richard Brattli og Elise Westerlund og elevene viste hva de kunne på piano, trekkspill, fiolin, messinginstrumenter, gitar og det var også flere sanginnslag.

Tøff jobb

Juryformann Kathrine Delp la ikke skjul på at de hadde en tøff jobb.
-Vi har diskutert mye for å finne vinnerne og det vi har hørt i dag holder høy kvalitet, skrøt Delp før vinnerne ble kåret.
I den yngste klassen var det Phillipe Edvard Gervacio som stakk av med seieren etter sitt pianostykke.
Piano spilte også Daniel Wårum som vant den mellomste klassen. Temmam Al-Taie imponerte så mye med sin trompet at han vant den eldste klassen.
De fikk 700 kroner hver i premie.
-Det er første gang jeg deltar og det er ekstra gøy at jeg vinner. Pengene skal jeg spare, slår en glad Phillipe Edward fast.
-Jeg har deltatt mange ganger, men aldri vunnet. Kjempeartig at det klaffet i dag, sier Daniel.
-Jeg har vunnet mange ganger, men det er like artig hver gang, kommer det fra en smørblid Temmam.

Flott med Talentiade


De er alle tre enige om at Talentiaden er et flott arrangement.
-Vi øver mye og da er det bra å ha denne konkurransen å strekke seg mot. Det er litt uvant å spille med så mye folk og til en jury. Vi var litt nervøse, men nå det er bare gøy, slår de tre Talentiade-vinneren fast før de får gratulasjoner og klemmer fra venner og familie.

LES OGSÅ: LOFOTEN HAR 20 UNGE ROCKERE

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags