-Ingen grunn til frykt

INGEN FRYKT: Selv om politiet ikke har noen spor å gå etter så er lensmann Asbjørn Sjølie klokkeklar på at ingen trenger å frykte at det er går en eller flere ransmenn løs. Foto: Kai Nikolaisen

INGEN FRYKT: Selv om politiet ikke har noen spor å gå etter så er lensmann Asbjørn Sjølie klokkeklar på at ingen trenger å frykte at det er går en eller flere ransmenn løs. Foto: Kai Nikolaisen Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Selv om politiet foreløpig ikke har noen mistenkte i saken der en kvinne ble ranet natt til mandag så er lensmannen klar på at ingen trenger å frykte for at det går en ransmann løs.

DEL

Det var natt til mandag en kvinne gjennom naboer varslet at flere maskerte og bevæpnete menn hadde brutt seg inn i leiligheten hennes i Leknes sentrum. Hun var blitt utsatt for vold og det var også borttatt en del verdier fra leiligheten. Lensmann Asbjørn Sjølie etterlyste gjennom Lofotposten tips i saken.
–Etter at saken ble omtalt i Lofotposten har vi fått flere tips som vi nå sjekker ut, sier lensmannen.
-Etterforskningen pågår for fullt. Vi har gjennomført avhør og flere gjenstår. Vi venter også svar på analysen på det materialet som er sendt til Kripos, legger han til.

-Ingen grunn til frykt

-Bør folk være redde etter denne episoden?
-Jeg skjønner at folk føler frykt, men vi er kommet så langt i etterforskningen at jeg kan si at det er ingen grunn til at folk skal engste seg for at det går en eller flere ransmenn løs som kan slå til mot et tilfeldig mål. Det begrunner jeg med at det er ingenting som tyder på at kvinnen var et tilfeldig mål.

Avgrenset miljø

-Er det noen mistenkte i saken?
–Nei, men etterforskningen peker i en retning at dette har skjedd innad i et avgrenset miljø.
-Kvinnen har gitt et signalement på gjerningspersonene. Vil dette blir offentliggjort?
-Det stemmer at hun gitt et signalement, men så langt har vi ikke vurdert å gå ut i offentligheten med.
Lensmannen ønsker ikke å si hva som er kommet fram i avhørene.
-Av etterforskningsmessige grunner vil jeg ikke kommentere hva som er framkommet i avhørene, slår han fast.

Ønsker tips

Politiet ønsker fortsatt tips i saken.
–Selv om vi har fått flere tips i saken ønsker vi fortsatt å komme i kontakt med folk so kan har sett uvanlige bevegelser i Leknes sentrum rundt klokken fire natt til mandag, avslutter lensmann Asbjørn Sjølie.

Artikkeltags