Kåre utsatt for identitetstyveri: – Jeg er ikke blakk og passløs i Ukraina!

SKREMT: - Jeg er skremt og opprørt over at noen bruker mitt navn til svindel, sier Kåre I. Skulbru.

SKREMT: - Jeg er skremt og opprørt over at noen bruker mitt navn til svindel, sier Kåre I. Skulbru.

Artikkelen er over 2 år gammel

Kåre I. Skulbru er oppgitt og forbannet etter at datamaskinen hans ble hacket og det ble sendt ut e-poster til alle hans kontakter. I mailen het det at han er blakk og passløs i Ukraina.

DEL

– Jeg er hjemme og har aldri vært i Ukraina, sier Kåre I. Skulbru fra Leknes.

I dag tidlig ble følgende melding sendt ut fra hans e-postadresse:

«Hei!
Jeg håper dette kommer til deg i tide. Jeg gjorde en tur til Donetsk, Ukraina og min bag ble stjålet med mitt internasjonale pass og kredittkortet mitt inne. Ambassaden er villig til å hjelpe meg med å ta et fly uten passet mitt, jeg trenger bare å betale for billett- og hotellregningene. Til min forferdelse, kan jeg ikke få tilgang til pengene mine uten kredittkortet mitt og kontakte banken min, men de trenger mer tid til å gi meg et nytt kort. I denne uheldig situasjonen tenkte jeg på et lån som jeg kan betale tilbake så snart jeg kommer tilbake. Jeg trenger virkelig å bli med på neste flytur. Jeg trenger 18,200 NOK. Fortell meg om du kan hjelpe meg gjennom Western Union fordi det er det beste alternativet jeg har.

Vennligst Gi meg beskjed om det er mulig.»

Den engasjerte pensjonisten er oppgitt over at han er blitt hacket.

– Det var en forferdelig følelse når jeg skjønte at jeg var blitt hacket. Telefonen har nesten ikke stått i dag og jeg har måtte forsikre alle om at jeg er hjemme og har det bra. Alle kontaktene mine på e-postlista er slettet. Ellers ser det ut til at de ikke har kommet inn på annet innhold jeg har på maskinen, sier Skulbru som blant annet er engasjert i pensjonistforbundet.

Han har en klar oppfordring til de som har fått mail fra han.

– Ikke betal! Dette er svindel. Slett e-posten med en gang, slår han fast.

– Er du skremt?

– Ja, på en måte er jeg det. Jeg vet ikke hvordan de har kommet seg inn på min e-post-konto og det er litt skremmende. Jeg skal nå ta kontakt med en datakyndig person for å få forsikret meg om at alt er slik det skal, sier Skulbru som har vært i kontakt med politiet.

– Der fikk jeg beskjed om at jeg måtte kontakte e-postleverandøren. Det har jeg gjort. Jeg skal vurdere om jeg skal anmelde forholdet, sier Kåre I. Skulbru.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken