Gå til sidens hovedinnhold

Lofot-hoteller spanderer frokost på strandrydderne

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag 5. mai går den offisielle Strandryddedagen av stabelen, en nasjonal miljødugnad i regi av Hold Norge Rent. Scandic tilbyr Norges beste hotellfrokost gratis til store og små strandryddere i hele landet.

Målet er å gi strandrydderne en kickstart på dagen og bidra til å samle inn ekstra mye søppel.

– Strandryddedagen er et fantastisk initiativ som endrer holdninger og reduserer forsøpling av naturen. I fjor deltok hele 48 000 nordmenn på ryddeaksjonen. Vi vil bidra til nok et knallår og ønsker velkommen til en energirik start på dagen hos oss, sier administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold i en pressemelding.

Les også:

Den store strandryddeuken har startet: – Det er et voldsomt engasjement

 


Allerede i 1993 startet Scandic å jobbe målrettet med miljøtiltak. Mer enn 180 Scandic-hoteller i hele Norden har det offisielle nordiske miljømerket Svanen, verdens strengeste miljøkrav for hotell.

Scandic benytter ikke éngansforpakninger på hotellene, og med dette bevisste miljøvalget sparer hotellkjeden hele 50 millioner éngansforpakninger – hvert eneste år! Såpe og sjampo på rommene kommer fra dispensere, og hotellkjeden serverer eget vann tappet og filtrert lokalt i stedet for importert vann på plastflasker.

Mer enn 4 millioner færre plastflasker fraktes nå til hotellene som en konsekvens av dette. Scandic er dessuten opptatt av miljøtiltak som gjennomføres i samarbeid med gjestene. Det kan bety alt fra mindre tallerkenstørrelser i bufféen til kildesortering på rommene.

– Vi i Scandic er opptatt av å ta vare på miljøet, og ikke minst gjøre det enkelt for gjestene å være miljøvennlige. Sammen med gjestene reduserte vi matsvinnet på hotellene med 85 tonn i 2017, en nedgang på over 9 prosent fra året før. Nå vil vi legge til rette for at enda flere er med og rydder søppel på Strandryddedagen. Vi serverer derfor gratis frokost og deler ut avfallssekker. Jobber vi sammen får vi til mye mer, sier Steen-Mevold.

Scandic har hoteller i Svolvær og på Leknes.

Også Hold Norge Rent er opptatt av tiltak som motiverer mannen i gata til å gjøre en innsats.

– Strandryddefrokosten til Scandic er et flott initiativ og et fantastisk tilbud til Norges frivillige ryddere, og Hold Norge Rent håper dette vil motivere enda flere frivillige til å bli med ut og rydde på Strandryddedagen lørdag 5. mai, sier daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken