– Gode jobbmuligheter innenfor håndverksbransjen

Änsatte: I 1984 hadde Lofoten Elektro fem ansatte. I dag har bedriften over 70.

Änsatte: I 1984 hadde Lofoten Elektro fem ansatte. I dag har bedriften over 70. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lofoten Elektro har doblet både staben og omsetningen de to siste årene. Utviklingen i Lofoten er årsaken, mener den daglige lederen.

DEL

I 2015 omsatte bedriften for 32 millioner kroner. Regnskapet for 2017 viste ei omsetning på 60 millioner kroner.

De siste årene har Sten Ole Holmen, daglig leder i Lofoten Elektro, sett ei enorm utvikling i Lofoten. Han forteller at det har vært viktig for bedriften å utvikle en kompetanse som næringslivet etterspør.

– Det bygges enormt mye i Lofoten om dagen, og vi ser en stor investeringsvilje. Da er det lett å utvikle seg som bedrift, sier Holmen, og legger til;

– Samtidig vil vi være med på utviklingen. Alternativet er at bedrifter utenfra tar markedet, noe som allerede har skjedd til en viss grad.

Holmen peker på at andre elektrobedrifter også har utvidet både stab og omsetning de siste årene. Når det da i tillegg kommer bedrifter fra andre steder til Lofoten for å dekke behovet, sier det litt om utviklingen, mener han.

I hele Lofoten

Lofoten Elektro hadde fem ansatte i 1984. I dag har bedriften 70 ansatte, hvorav 25 av dem arbeider på Leknes. Resterende bemanning holder til på bedriftens hovedkontor i Svolvær.

Holmen forklarer blant annet den økte omsetningen med suksess på Leknes.

– Utgangspunktet vårt er å ivareta hele Lofoten, og da trenger vi ei avdeling på Leknes. Bedriften på Leknes begynner å ta form, og vi ser et minst like stort potensial i Vest-Lofoten som vi gjør lenger øst. Også her bygges det mye, og reiselivsnæringen generer mye arbeid i hele Lofoten., sier han.

De ansatte i bedriften består av montører, elektrikere, prosjektledere og funksjonærer. Per dags dato er det også rundt 16 lærlinger i Lofoten Elektro. Hovedsatsingsområdene er industri, maritim virksomhet og næringsbygg.

I oktober fikk Lofoten Elektro en plass på Dagens Næringsliv si gaselleliste. Et av kriteriene for å være en gasellebedrift er at bedriften må ha doblet omsetningen over fire år.

Gode jobbmuligheter

Holmen peker på at det er forskjell på å ha 30 kontra 70 ansatte, og at det krever både roller og ressurser de ikke hadde tidligere.

– Vi er på god vei til å få på plass dette, men mangler fortsatt ressurser innenfor for eksempel økonomi. Nå må vi få «satt» bedriften med tanke på den store veksten vi har hatt de siste årene, sier han.

Lofoten Elektro har 15 innleide ansatte per dags dato. Årsaken er det enorme trykket i bransjen.

– Andre aktører i bransjen kan også fortelle om et enormt trykk, og stort behov for håndverkere og ansatte innenfor tekniske yrker, sier han.

Den daglige lederen tror det er gode muligheter i Lofoten dersom man er på jakt etter en jobb innenfor disse yrkene.

– Det er flotte jobber å ha, og jeg tror det vil være masse jobbmuligheter i Lofoten langt fram i tid.

Artikkeltags