Velforening fikk 267.000 i støtte fra fylket

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Fylkesrådet har i møte 5. juni vedtatt å tildele spillemidler til fire anlegg i Vestvågøy.

Borgtun kunstgressbane er endelig tildelt kr 1.195.000 i spillemidler til ordinære idrettsanlegg. Kunstgressbanen ble realisert i 2010, så IL Blest har ventet i hele åtte år på å få spillemidlene. Nesten like lenge har Leknes Fotballklubbs klubbhus ventet. Bygget ble realisert i 2011 og har nå fått kr 754.000 i spillemidler. Det skriver Vestvågøy kommune i sitt nyhetsbrev.

Det ble også delt ut spillemidler til nærmiljøanlegg. Her fikk Vest-Lofoten videregående skole tildelt kr 46.000 til utarbeidelse av orienteringskart, mens Hagebyen velforeninger tildelt kr 267.000 for opparbeidelse av ballbinge.

– Kommunestyret vedtok i november å prioritere disse fire anleggene høyest blant de 15 spillemiddelsøknader som var kommet inn til kommunen, og som senere ble videresendt til fylket. Dette med unntak av at kunstgressbanen i Stamsundvar prioritert som nr. 4 av kommunen, mens Hagebyveien ballbinge var prioritert som nr. 5. Som følge av at det generelt er romsligere budsjett for spillemidler til nærmiljøanlegg enn til ordinære idrettsanlegg, så ble det i år midler til ballbingen på Leknes vest, men ikke til kunstgressbanen i Stamsund, heter det i nyhetsbrevet fra kommunen.

Prioriterer kunstgress på Bøstad 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken