Gå til sidens hovedinnhold

Noel Leknes fra Oklahoma på Leknes-besøk.- Jeg er på jakt etter min tippoldefar

Artikkelen er over 3 år gammel

Mange nordmenn utvandret fra Norge til USA på 1800-tallet. En av dem var Aadne Larsen Leknes, og nå er tippoldebarnet på jakt etter slekta si.

Det er mange som ønsker å vite mer om slekta si. En av dem er Noel Leknes fra Oklahoma i USA.

Tippoldefar fra Leknes

Mandag kom han og sønnen, Keegan, til plassen som etternavnet deres trolig stammer fra.

– Jeg vet at min tippoldefar het Aadne Larsen Leknes og utvandret fra Norge i 1870. Han reiste da ut fra Stavanger, og jeg lurer på hvorfor han reiste fra Nord-Norge og til Stavanger. Jeg har funnet ut at han også har forbindelse til et sted som heter Skånevik, men vi er bra sikre på at han var fra Leknes. forteller Noel Leknes som uttaler etternavnet slik at en skulle tro at han hadde bodd i Lofoten i mange år.

– Vi uttaler det Læknes, og det har jeg skjønt at dere også gjør. Det er litt gøy og det gjør meg enda sikrere på at vi er på rett plass, sier Noel.

– Måten vi uttaler etternavnet skaper litt problemer, og vi må stave det for at amerikanerne skal skjønne det, legger Keegan til.

Ber om hjelp

Noel og Keegan håper noen kan hjelpe dem med å finne slekta.

– Jeg har dessverre miste nøkkelopplysninger og nå håper vi noen kan hjelpe oss. Vi har fått tips om at det er noen her på Leknes som heter det samme som oss. De vil vi kontakte. Vi blir værende på Leknes fram til lørdag og vi kan kontaktes på Facebook eller på telefon + 1 4758198283, sier Noel som har latt seg imponerende av hjemplassen til sin tippoldefar.

– Det er en helt fantastisk natur her oppe. Vi har ikke sett maken. Vi kommer fra et landbruksområde, og ble overrasket hvor mange gårder det var her i nord, forteller amerikaneren.

Hans tippoldefar startet en farm i Oklahoma.

– Han bygget opp Leknes Farm. Jeg tror han kom for sent for å få land, og tror nok at han kjøpte jord. Jeg har så lyst til å finne ut hvor vår slekt kommer fram og resten av slekta, sier Noel og Keegan Leknes fra Oklahoma.


Kommentarer til denne saken