Fikk hyggelig telefon etter at Vegard (11) fikk sparken sin frastjålet: – Guttungen ble kjempeglad!

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag fikk familien Lorentzen ei gladmelding etter at Vegard Johan (11) fikk sparken sin frastjålet og ødelagt.

DEL

Forrige fredag tok Vegard Johan Lorentzen (11) med seg sparken sin på skolen og satte den utenfor klasserommet. Etter endt skoledag var sparken borte, og etter flere runder etter leiting av sparken, fant til slutt Lena Lorentzen og ektemannen sønnens spark like ved skateparken ved Lofothallen på Leknes.

Den velfungerende sparken som Vegard hadde tatt med til skolen, var ikke lengre i like god stand, men helt ødelagt. Håndtaket var knekt av, ryggstøtten var ødelagt og meiene var vridd i alle kanter.

– Veldig unødvendig at noe slikt skjer. Det var utrolig kjedelig å se øynene på guttungen, som med en gang spurte om han kunne få en ny spark, sa Lena til Lofotposten i helga.

Koselig telefon

Onsdag fikk imidlertid familien ei gladmelding. Lions Club Lofoten ringte nemlig med en beskjed om at de ville gi Vegard en splitter ny spark.

– Det var en kjempekoselig telefon å få, og guttungen ble veldig glad, sier Lena, som sammen med sønnen kunne dra å hente den nye sparken på Sport 1 onsdag ettermiddag.

Kasserer og soneleder i Lions Club Lofoten, Arne Christoffersen, forteller at de synes det var trasig at Vegard ble frastjålet sparken sin på Leknes skole.

– Ekstra trasig var det at sparken ble funnet igjen ødelagt og ikke brukbar. Vi er en organisasjon som stiller opp når vi ser at det skjer noe som ikke bør skje. I dette tilfellet syntes vi at Vegard fortjente en ny spark. Det skal ikke mer til før vi reagerer enn at noen blir ordentlig skuffa, sier Christoffersen, som synes det er flott at sparken ble tatt så godt imot.

Ikke hørt noe

Leknes skole oppfordret ifølge Lorentzen familien til å anmelde forholdet forrige fredag.

Har dere hørt noe mer om den forrige sparken som ble ødelagt?

– Ingenting. Skolen skulle forhøre seg litt rundt, men jeg tror ikke det kommer til å skje noe, sier Lorentzen, og legger til;

– Vi er uansett veldig glad for at Vegard har fått seg en ny spark. Da vi kom til Sport 1 hang det kort på sparken og opplegget var veldig gjennomført. Guttungen ble som sagt veldig glad.

Les også: Slik så Vegard (11) sin frastjålet spark ut da den ble funnet igjen: – Smakløst

Artikkeltags