- Vi vil at man skal være åpen om ting det ofte ikke snakkes så mye om

Qfestivalen: Punkerne i den lokale gruppen ”Slog” leverte heftig fra scenekanten på den første utgaven av Qfestivalen på Meieriet. Alle foto: Geir Inge Winther

Qfestivalen: Punkerne i den lokale gruppen ”Slog” leverte heftig fra scenekanten på den første utgaven av Qfestivalen på Meieriet. Alle foto: Geir Inge Winther Foto:

Av

Café punk bandet MBVP hadde blant annet voldtekt og kjønnssykdommer i tekstene på den første utgaven av Qfestivalen på Meieriet på Leknes.

DEL

Bokstavene i gruppen MBVP som har sitt utspring fra Bodø står for «Mektige Banana og Vidunderpingvina, og bassgitaren i gruppen blir traktert av Ballstadgutten Henrik Paus.

Sammen med bandets vokalist, Emilie Thømt, skriver de tekstene til gruppen.

– Mange tror at vi er ute etter å henge ut noen, men slik er det ikke. Vi ønsker bare å formidle at alle er bra som de er, og gjør det man selv vil, sier Emilie og Henrik.

I sangteksten på låta «Lurva» synges det om kjønnssykdommen herpes, og teksten er ikke ment å være angripende på noen.

– Vi vil bare at man skal være åpen på ting som det ofte ikke snakkes så mye om, og tørre å være seg selv i et samfunn som setter stort press på ungdommen.

Solid

Den beste musikalske opplevelsen for Lofotpostens utsendte fra MBVP, kommer gjennom låta «Wonderful season of fall».

Gjennom tight levering av instrumentalistene toppet av Emilies solide vokal, blir låten en vinner for undertegnede fra deres sett under Qfestivalen.

Se bildeserie nederst i saken!

Stolt

– Du er så flink, smiler Harrieth Restad fra Ballstad, og gir Emilie en stor og varm klem.

Harrieth forteller til Lofotposten at Emilie er barnebarnet til broren hennes, og da hun hørte at hun skulle opptre på Qfestivalen, måtte hun legge turen innom for å høre.

– Du har jo så fin sangstemme, smiler Harrieth, og får et småsjenert smil tilbake fra artisten Emilie.

– We love you guys

Den lokale punkgruppen Slog kan slå seg til brystet og si at de var de aller første som har stått på scenen til nyetableringen Qfestivalen.

Etter kun to måneder sammen, leverer de i et forrykende tempo med selvskrevne låter.

Vokalist Henrik Paus fra Ballstad som senere spilte bass i gruppen MBVP, drar til «punkerskruen» sammen med gitarist Daniel Vårum, trommis Arne Martin Fagerås og bassist Dennis Landsem – og det funker selv om det «sladder» litt her og der.

– We love you guys, fikk de fra publikum.

Storfornøyde

Vel 100 ungdommer var innom Qfestivalen i Meieriet på Leknes, og fem av dem Lofotposten møtte var storfornøyd.

– Tipp topp, tommel opp, var tilbakemeldingen fra Vilde Edvardsen og Lilja Martinsen fra Bøstad, og Adrian Johan Sandnes, Julian Magnus Wahl og Christoffer Vikjord Olafsen fra Leknes, rett før rappartisten Philip Emilio skulle på scenen.

– Vi håper at det arrangeres flere slike konserter her, fastslås det fra fem smilende fornøyde ungdommer.

Roser ungdommen

Krumtapp for Qfestivalen som så dagens lys lørdag, ungdomsarbeider Britt Aune, smiler bredt når vi møter henne i foajeen på Meieriet.

– Har du sett alle de fornøyde smilene. Ja det er bare helt herlig, stråler Aune.

Blir det Qfestival til neste år?

– Ja det blir det, fastslår Aune, som skryter av ungdommen på fritidsklubben Qltura.

– De står så på og jobber for disse konsertene. Ja det er en flott ungdom vi har.

Bandene Slog, MBVP, Regnvær, A Million Pineapples, The Irrelevants, og rappartist Philip Emilio sto på scenen under den første utgaven av Qfestivalen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags