- Jeg gleder meg inderlig masse til rulleskiløypa blir ferdig, kommer det sprudlende fra 16-åringen Marianne Bakken.

Vi møter Marianne sammen med treningskamerater ved Lofothallen, og gleden begrunnes med at hun i den nye løypa kommer til å føle seg mye tryggere enn man i dag føler seg langs veiene.

- Man går jo rundt og er redd for trafikken, men i rulleskiløypa kan man trene i trygge omgivelser, sier Marianne med et bredt smil.

- Ja vi blir glade for å slippe alle bilene, og de i bilene blir glade for å slippe oss, konstateres det med latter fra treningskameratene.

Ros for støtte

Leder i Leknes skiklubb, Inge-Harald Olsen, forteller ivrig at løypa til 1,2 mill. ikke er fullfinansiert enda, men at man har kontroll.

- Vi er ikke helt i mål med finansieringen, men dette skal vi få til, sier Inge- Harald med optimisme, og roser alle som har støttet prosjektet. Inkludert det lokale næringslivet.

- Næringslivet lokalt er helt fantastisk. De bidrar enormt, og skal ha skryt for at de er så positive, fastslår Inge-Harald.

- Helt fantastisk

Den 1,6 kilometer lange rulleskiløypa starter nede ved Lofothallen.

Her blir løypa så bred at man har utgang og inngang parallelt, før traseen deler seg i en sløyfe litt inn i marka.

- Ser du her for en kjempefin trase. Småkupert og ypperlig til vårt bruk, ja det er bare helt fantastisk, forteller Leknes skiklubbs leder Inge-Harald Olsen entusiastisk, mens han tar Lofotposten med ut i løypa.

- Du ser det er slett som på et stuegulv, gliser Inge-Harald, i det vi runder halvveis i rulleskiløypa, som bare mangler en siste oppgrusing, før asfalten legges sommeren 2018.

 

Dugnad

Ideen til en rulleskiløype i bymarka på Leknes kom i 2014, og skiklubbens leder forteller at det ligger mye arbeid bak prosjektet.

Det er mye arbeid som er lagt ned for å få dette til, sier Inge-Harald, og nevner at foruten jobben med å finansiere løypa, også er lagt ned mange flere dugnadstimer.

- Alle lysene i traseen er montert på dugnad, og det har også vært mye jobb med å gå ut traseen, og påfølgende prosess med grunneiere.

 

For hele Lofoten

Leknes skiklubb ønsker at den nye rulleskiløypa kan glede hele Lofoten, og at den også kommer til å bli en fin læringsarena for nybegynnere.

- Denne løypa kommer til å bli en fin arena for både store og små nybegynnere. Her kan de lære i trygge omgivelser, sier Raymond Bakken, som sammen med resten av Leknes skiklubb, ønsker skifolket i hele Lofoten velkommen i løypa til neste år.

- Vi har som mål å skape entusiasme og glede hos både små og store, fastslår skiklubbens general, Inge-Harald Olsen.

Leknes skiklubb kjemper gjennom «Kraft til idretten» om 12.000 kroner. Du kan hjelpe skiklubben med å vinne pengene som vil bli øremerket rulleskiløypa via Leknes skiklubb på denne nettsiden.