Under TINES årsmøte på Lillestrøm ble den gjeve utdelinga gjort. Prisen gikk til Tor og Kjetil Høyen som driver samdrift på Leknes på Vestvågøy.

Det er kvalitet og stabilitet samdrifta utmerker seg på hos TINE som daglig måler kvaliteten til melka som norske bønder leverer.

- Den beste melka blir kategorisert som «elitemelk». Melka blir blant annet analysert for celletall som forteller om jurhelsa, bakterienivå som forteller om hygienisk standard og frie fettsyrer som forteller om smaken på melka. Melka må selvsagt være fri for medisinrester og dette blir kontrollert ved hver eneste melkehenting, opplyser TINE.

Bønder som klarer å levere elitemelk hver eneste dag i 15 år, blir hedret med Sølvtina. I 2019 er det 103 melkebønder som får utmerkelsen.

Styreleder Trond Reierstad er stolt over hvor dyktige og grundige mottakerne av Sølvtina er. Bak prestasjonene ligger yrkesstolthet, gode hygienerutiner og grundig planlegging og oppfølging av alle deler av gardsdrifta, med stor vekt på å ta vare på dyra på beste måte.
– Høy kvalitet er det beste konkurransefortrinnet norsk melkeproduksjon har i konkurransen med utenlandske aktører. I løpet av de siste årene har andelen elitemelk økt jevnt. Det betyr at norske forbrukere får melk i verdensklasse, sier Trond Reierstad i ei pressemelding.